Reşiţa lui Opriţa, deasupra tuturor!

Metalul s-a impus astăzi, în Valea Domanului, cu scorul de 2-0 (0-0), în derby-ul etapei a patra din Liga a II-a de fotbal, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

După victorii în primele etape cu echipe nou promovate, rosso-nerii au depăşit astăzi una din candidatele la promovare şi rămân pe primul loc în clasament, Metalul fiind singura formaţie neînvinsă din serie. Vâlcenii au dominat prima repriză a meciului de la Reşiţa, au avut şi câteva oportunităţi de a deschide scorul, însă şi elevii lui Daniel Opriţa au semănat în câteva rânduri pericol la poarta oaspeţilor. Chiar dacă a fost forţat să schimbe formula de start după ce Roman s-a accidentat la încălzire, iar în primele 45 de minute vâlcenii au controlat în cea mai mare parte jocul, antrenorul Reşiţei nu a disperat şi, la pauză, le-a cerut elevilor săi mai mult curaj. Nu s-a grăbit să facă alte schimbări la pauză şi socotelile i-au ieşit.

Buhăescu a scos un penalty, la zece minute de la reluarea jocului, iar Neagoe a marcat de la punctul cu var. Vâlcenii au acuzat şocul primirii golului, Buhăescu, cel mai bun om de pe teren, a profitat de acest lucru, a scăpat unu la unu cu portarul Popescu şi a majorat scorul la 2-0. Suspendat şi aflat în tribună, Erik Lincar nu a avut replică pentru mutările lui Opriţa. Până la final s-au mai consemnat câteva ocazii, la ambele porţi, dar tot reşiţenii au fost mai aproape de gol, Popescu fiind salvat de bară la una dintre ele. Metalul s-a impus meritat şi o aşteaptă săptămâna viitoare pe Poli, de pe primul loc în clasament.

Metalul: Zimmermann – R. Cristian, I. Popescu, Ciobanu, Aniţoiu – O. Vasile, D. Enescu, Feher, Manole – Buhăescu, Neagoe
Rezerve: Pascal – Bresneni, Liuba, M. Ciucă, Al. Roman, C. Stoica.

CSM: D. Popescu – Deaconescu, Pîrvulescu, Cucui, Briceag – Ov. Popescu, I. Stoica, Geantă – Nkongue, Codin, Calcan
Rezerve: Fejer – Ionescu, Ad. Popa, M. Ovidiu, Dumitraşcu, Neagu, Nwabueze.

Reprize diferite

„Am avut o primă repriză în care eu cred că ne-am impus jocul. Ştiam adversarul foarte bine şi am ştiut că ne va aştepta să creeze contraatacul, ceea ce s-a şi întâmplat în a doua repriză la faza penalty-ului, care nu ştiu dacă a fost. Mie mi s-a părut acordat foarte uşor. Normal că s-a rupt jocul acolo”, a explicat motivele eşecului din Valea Domanului, secundul lui CSM Râmnicu Vâlcea, Fănel Nofitovici.

Daniel Opriţa a văzut şi el două reprize diferite. „A fost un meci echilibrat, mai ales în prima repriză, cu un plus pentru ei. Au avut mai multe faze la poarta noastră, dar nu cu foarte multe ocazii mari. Şi noi puteam înscrie, dar rezultatul de la pauză a fost echitabil. În a doua repriză eu spun că am controlat partida şi am câştigat meritat, chiar dacă am auzit că se spune că am avut noroc. Felicit toată echipa. Asta vreau, o echipă de gladiatori, acasă nu avem voie să pierdem puncte!”, a declarat antrenorul Metalului.

 

Comments

  1. suporter says:

    felicitari ! bravo !