Reșița, cu investitori, dar fără forță de muncă!

explo 1000x200

Recent instalați pe piața din oraș, investitorii de pe Calea Timișoarei au grave probleme în ce privește recrutarea de personal. Cel puțin, aceasta ar fi concluzia desprinsă în urma conferinței de presă ce a avut loc astăzi, la sediul societății.

Firma Trimsol și-a deschis porțile la Reșița, la finele anului trecut, cu puțin peste 100 de angajați. Acum, cei care o conduc doresc să o extindă, însă întâmpină probleme atunci când vine vorba despre angajări. Dincolo de neseriozitatea acelora care se arată doar pentru moment interesați să ocupe un job, reprezentanții firmei spun că prea puțini sunt cei care le trec pragul. „Le oferim oamenilor specializare, le oferim chiar și mijloc de transport dacă este nevoie, mai ales pentru cei care locuiesc în orașele învecinate”, a declarat astăzi directorul de producție Louis Gomes.

confectii_1_2000

În paralel cu problemele care există cu identificarea angajatului ideal, șefii societății explică faptul că au venit la Reșița cu intenții serioase de extindere, iar în viitor, numărul salariaților este planificat să ajungă la 400, dar pentru asta este nevoie de interes și deschidere din partea acelora care nu au un loc de muncă. Asta, mai ales că șomajul din Reșița nu este deloc de neglijat.

„Am planuri pentru această societate până în anul 2017, ceea ce înseamnă că putem vorbi despre seriozitate pe plan local, atunci când vine vorba despre investiția noastră. În plus, potențialii angajați trebuie să știe faptul că de jos pot ajunge pe funcții de coordonare, iar odată cu promovarea crește și salariul”, a explicat Paulo Meireles, administratorul Trimsol.

paulo_miereles
Paulo Meireles

În plus, acesta a adăugat că nu înțelege de ce investitorii fug de Reșița, întrucât aici a găsit întreaga deschidere de care a avut nevoie. De la autorizații și până la identificarea unei locații adecvate, Paulo Meireles s-a declarat mulțumit de modul în care a fost ajutat de administrația locală să pornească investiția pe plan local.

Eforturi din partea municipalității
Minusul prezentat de oficialii Trimsol pare absurd în contextul clamatei crize de investitori de pe piața din Reșița. Asta, cu atât mai mult cu cât pe plan politic se aduc o serie de reproșuri celor care conduc orașul. Iată că cei puțini care există se confruntă deja cu lipsa de personal. Ca să vină în sprijinul lor, administrația locală recrutează în paralel angajați, prin Biroul de Informare din cadrul Primăriei.

investitori_ok

 „Am susținut interesul firmei la Reșița cu transparență și fără birocrație și i-am asigurat pe cei care conduc societatea de susținerea noastră la fiecare pas. Putem aprecia eforturile lor și îi vom susține în continuare”, a declarat primarul Mihai Stepanescu, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc astăzi, la sediul Trimsol.  În plus, edilul explică faptul că se gândește acum și la soluții prin care să îi aducă la Reșița pe angajații care fac zilnic naveta, să lucreze la fabrici similare la Buchin sau Timișoara.

Firma Trimsol este o multinațională suedezo-coreană cu management portughez. Este singurul distribuitor pentru Hyundai și produce la Reșița huse pentru aceste mașini. Salariul minim al angajaților din oraș este de 700 de lei, iar salariații primesc în plus și bonuri de masă, în valoare de 200 de lei.

Comments

 1. Coana says:

  Au aflat barbatii cum e sa muncesti pe salar minim? Saracii de ei? Dar la italieni la confectii pe cat le munceau nevestele? Si munceam sa avem sa dam de mancare lor si la copii. Ca ei sunt foarte calificati, dar la munci care nu se mai cer. Ca sant blugi sau sant huse sau volane e tot un drac. Muncesti de sar capacele. Mai bine e sa stai la bere si sa te scarpini? Noroc cu primarul care sustine investitori, probabil le si da spaga sa vina. Face frumos, iar daca vin altii, muta muncitorii de la Trimson la aia… Sa fi facut frumos in 2008 cand inca mai era muncitori la Resita. Vrea muncitori de la UCMR? Da de ce nu din Primarie ca si acolo sunt multi si in afara de laude la primar nu stiu decat sa puna panselute.

 2. Anca says:

  Acelasi primar papagal. La inceput se fotografia cu unii acum se fotografiaza cu altii. Face doar conferinte de presa pe la PSD, pe la SCMD si infrumuseteaza orasul. Angajeaza oameni prin centrul de la Primarie ca sa ia el spaga. Daca a ajuns sa fure oamenii de la Buchin este tare. Mai zilele trecute se scria ca la Resita este scos la oferta doar un post de ospatar. Pai de ce la AJOFM nu sunt declarate posturile libere de la investitorul asta de succes, ca nu am vazut decat 21 de posturi la Herculane (barmani, ospatari).Oricum, este tare si el si primarul daca dau 700 lei/ cap de vaca furajata, ca parca guvernul a marit portia la 750 lei si ajunge la 800 lei cat de curand. Ce astia lucreaza ilegal cu 700lei.

 3. Mary says:

  Abureli de Oana Bajalnica. Unii spun ca lucreaza 150, tu spui putin peste 100, nu ati fost toti la aceiasi conferinta. Tu nu ai fost atenta ca te filai cu primarul. Daca nu mai ai exclusivitate cu directorul de la UCMR ai cu Mihaita. Tot e ceva, ca doar este vicepresedinte PSD, organizator de locuri de munca la primarie, plasator de dosponibilizati de la UCMR. Are primaru si firma de recalificare, din strungari si sudori, ii face florari, husari, mercenari si ce o mai putea. La turnat asfalt nu se pricepe, ca pe strazile laturalnice te apuca groaza de ce gropi sunt, pe acolo nu se mai asfalteaza. Si daca nu avem asfalt nici flori nu punem. Intrati pe Furnalelor, Laminoarelor, pe langa UCMR pana la Pompieri sa vedeti ce curatenie de primavara avem, canalele de apa construite nu se scurg nicaieri si balteste apa peste tot, avem canalizare noua si nu avem voie sa ne cuplam la ea, ca este infundata la Vama si primarul face conferinte ca da bine la imagine. Pana la urmatoarele alegeri este cam mult de asteptat, probabil atunci vom vedea asfalt si pe acolo.

 4. nashpa says:

  Resita e stat in stat, aici minim e 700. Cel din poza nu e Gabi Ionescu care a fost CityManager la primarie? Cred ca ii explica lui Stepanescu cum e cu dalele din localitatea Centru si c-o sa le faca niste huse “beton” transparente. Moca, pentru sustinerea dezinteresata. Poate o sa faca si niste huse “Made in Reshitza” pentru Turnul Effel. Sa nu rugineasca.

 5. Bogdan Stasznyi says:

  Sa mori tu ? Am fost agent de paza la o confectie la Resita…hai mars…ca nici o femeie nu lucra pentru sot…lucra pentru ca dorea termopane la casa si sa traiasca asa cum se vedea viata in telenovele…apropo…nu poti fi foarte calificat…esti calificat sau necalificat ! Din ce ai scris vad ca esti o curca beata…ah da…eu nu ma ascund dupa un nume fals…nu imi este frica sa ma expun !

 6. Bogdan Stasznyi says:

  Ah da…ca salarul este mic sunt de accord ! Dar in rest…….