Combinatul din Valea Bistrei, cu lacătul pe ușă!

Locuitorii din Valea Bistrei vor trece prin momente grele în perioada următoare, întrucât conducerea lucrează în prezent la notificările de disponibilizare.

Liderii sindicali ai Combinatului Gavazzi Steel Oțelu Roșu s-au adunat în această dimineață, după ce au aflat că cei care conduc societatea  vor să treacă la disponibilizări. Dintre cei 455 de muncitori, 430 ar urma să își piardă joburile.

„Ieri, la prima oră, a existat intenția conducerii privind reducerea de personal cu 430 de persoane, dar acolo nu era specificat faptul că bieții vor beneficia de cele 3 salarii compensatorii conform contractului colectiv de muncă sau Codului Muncii. Pentru că am luat atitudine, au stopat momentan trimiterea notificărilor către angajați. Ei doreau să le trimită prin poștă”, a declarat în această dimineață Victor Sabău, liderul sindical de la Oțelu Roșu, pentru Express de Banat.

Încep protestele
Sindicaliștii au stabilit că de luni și până vineri, inclusiv, vor picheta sediul societății, între orele 08.00 și 16.00. „Sperăm să avem și rezultate, iar oamenii să vină la proteste. Disponibilizările sunt din toate sectoarele de activitate. 455 de muncitori înseamnă  lacăt pe ușa societății, pentru că cei care rămân nu vor putea asigura nici măcar paza. Probabil că aceasta se va face cu o firmă privată”, spune liderul sindical.

Pe notificările oamenilor preavizul prevăzut este de 30 de zile, așa cum prevede contractul colectiv de muncă pe care l-au semnat.