Reșița are o strategie. Autostradă și aeroport până în 2020!

În Strategia de Dezvoltare a Municipiului Reșița pentru perioada 2014-2020, municipiul își propune ca obiectiv dezvoltarea integrată, dar și să devină centru urban al zonei metropolitane.

Dezvoltarea se va face prin susținerea tuturor sectoarelor Reșiței, prin sprijinirea resurselor umane, dar, în special, prin dezvoltarea infrastructurii urbane, a rețelelor de utilități și a serviciilor de bază pentru cetățeni.

În acest sens, Primăria Municipiului Reşiţa a transmis o adresă către Consiliul Judeţean Caraş-Severin în care propune includerea în strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 a judeţului Caraş-Severin a unor obiective îndrăznețe. Prioritară este construirea unei autostrăzi care să facă legătura între Municipiul Reşiţa şi autostrada Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti, un proiect important care se încadrează în strategia TEN-T, axa rutieră prioritară 7. Autostrada va optimiza conexiunea rutieră de-a lungul coridorului pan-european IV: spre vest cu Ungaria și celelalte state membre UE și spre est cu Bucureşti şi Constanţa-Marea Neagră. Totodată, autostrada va asigura o mai bună legătură internă între centrele regionale Arad, Timişoara, Lugoj şi Deva.

Pe aceeași listă, oficialii locali au trecut un aeroport de mici dimensiuni în Reşiţa, cu o dotare minimă sau a unui heliport care ar putea crea facilităţi precum: bază fixă pentru serviciile unui operator aerian, servicii de urgenţă sau altele.

Strategia de Dezvoltare a Municipiului Reșița pentru perioada 2014-2020 se bazează pe realizarea unor planuri integrate care, pe lângă măsurile obligatorii cu privire la infrastructură şi locuințele sociale, vor include și măsuri complementare în domeniile educației, sănătății, serviciilor sociale și ocupării forței de muncă, măsuri care să răspundă la nevoile specifice ale comunității.

 

Comments

 1. xxx alegatorul- neinitiatul says:

  Se fumeaza iarba la primarie! domnul primar a inhalat niscai fum trecand pe hol….. Intreb si eu, ca un platitor de taxe,cine are de gand sa -si ia masina pt autoband,cine vrea sa se faleasca cu vreun elicopter,avion de ,mici dimensiuni? Hai domn primar ,suntem curiosi,cine e doritorul de mijlocului de transport modern? O fii chiar domn primar, mai stii…. ISI pregatesre ceva ce noi nu banuim,da domn primar?CA la R%esita investitorii vin chemati de alesii locali 24 de ore din 24 de ore, chiar a fost nevoie de interventia in forta a mascatilor de la jandarmerie,la postul local de radio .Ia potolit primarul….. Nu se mai inghesuie nimeni,asa domn primar,ordine si disciplina peste tot in oras. PS. nu mai trece pe culoarele primariei,donm primar, ca vezi ba iarba spaniola, ba franceza, mai iasa , cineva dintrun birou, cu iarba in nas, si nu te recunoaste de primar.Nu de alta, dar poti inhala , si e nociv sanatatii!!!!!!!!

 2. andrei says:

  Postacilor, ati primit dublu sa denigrati Primaria Resita? Vi s-a promis un loc cald pe undeva de catre cei din tabara adversa in schimbul unor atacuri lansate la adresa primarului? Stati linistiti. Cateva locuri mai la racoare sigur veti gasi. Ulciorul nu merge de multe ori la apa…

 3. Daria says:

  Ce repede sariti sa-i atacati si sa-i acuzati pe cei care se straduiesc sa faca ceva pentru orasul asta. Din spatele calculatorului e foarte usor sa comentezi. Voi sunteti cumva perfecti? In Resita sunt locuri de munca, sunt firme care au creat noi locuri de munca, pacat ca nu exista interes pentru ele. Si pacat ca de atata rautate, aveti impresia ca toti sunt ca voi, nu mai aveti putina decenta si bun-simt sa apreciati si lucrurile bune.

 4. ha,ha,ha says:

  Nu e 1 aprilie! Ma mir ca nu le e rusine.Pe ce loc va situati la eficienta,domnule primar intre celelalte primarii din tara? Aveti tupeu si raspundeti!

 5. alegator says:

  Campanie electorala curata, fara rusine,asta face “mandria resitenilor” care, daca nu o sa aiba un contracandidat serios,o sa castige(din pacate) iar primaria.Alo ,OPOZITIA ,pregatiti intr-adevar pe cineva cu sanse in fata atoatestiutorului,sau il mai adulam inca 4 ani?E normal sa castige cu pierzatori de”meserie”, asa ca ,Atentie,talpeselul are inca …”argumente”

 6. Vocea Resitei says:

  Eu cred totusi ca ceea ce se propune e in beneficiul nostru , nicidecum ceva care sa ne traga in spate , asa ca nu vad necesitatea existentei rautatii in ecuatie. Nu cred ca exista persoane care sa considere existenta unei autostrazi sau a unui aeroport ceva inutil , avand in vedere ca majoritatea plangerilor cad asupra acestui sector al infrastructurii .
  Vorba americanului : “Spune ceva pozitiv sau nu spune nimic”

 7. Rafa says:

  Oameni buni, voi cei care comentati sa va aflați in treaba, orice oraș are nevoie de o strategie, un plan de acțiune pe următorii ani. Este extrem de important sa avem si noi o legătura la autostrada si aeroport tot pentru investitori. Toate se leagă. Ceea ce imi ridica mie un semn de întrebare este faptul forul suprem din județ, Consiliul Județean abia acum face strategia pe 2014-2020. Ce au făcut pana acum? Proiecte de gen Reșița Alpina-Semenic cu care se lauda de ceva ani si nu se întâmpla nimic? In concluzie, mai informați-va înainte sa aruncați cu noroi!

 8. silviu says:

  @Daria daca chiar incercau sa faca ceva pentru Resita se ocupa mai mult sa fie locuri de munca nu sa fim nevoiti sa mergem la tm sau deta, iar cu aceasta ideie idioata de autostrada si aeroport au dat gresi 100% si daca a visat sa fie din nou primar cu acest articol votul meu nu-l mai vede.

 9. silviu says:

  @Rafa mai bine zis o strategie sa fie primar again and again…

 10. fane says:

  Asta asa e, strategia trebuia facuta de ceva timp. Bine ca intr-un tarziu s-au trezit si capetele luminate de la judet, dupa un an, cand deja trebuia sa treaca la implementarea ei

 11. fane says:

  ai autostrada, ai sanse sa vina investitorii, fiind mai usor de transportat productia. cine nu stie, da din gura sa se bage in seama

 12. Ioan says:

  Dacă orice face primarul este greșit eu zic sa-i cereți lui Frunza sa demoleze toate drumurile de acces la Reșița, poate atunci o sa fiți mulțumiți sau mai bine sa mute Reșița în alt județ ca poate așa ,,pune și el umărul” pentru orașul în care traieste. Cine face naveta la Timisoara sau Deta ii recomand sa citeasca anunțurile din presa cu cei ce fac angajări dacă tot ești la zi cu știrile ără sa ai habar despre ce vorbești.

 13. Silviu says:

  Resita are nevoie ca in strategia judetului Frunzaverdesa faca racordul la autostrada. Destul suntem aburiti de 25 de ani cu turisti , cu Resta Alpina – Semenic , drmuri judetene , porturi la dunare ,vama la socol. CJ ce face concret ?

 14. dori says:

  ar fi perfect sa fim racordati la autostrada. distanta resita -timisoara ar fi parcursa in 45 de minute si am avea aeroprt acolo. o idee foarte buna a primarului racordarea orasului nostru la autostrada dar ma indoiesc ca consiliul judetean vrea asa ceva.

 15. dorin says:

  Ce o sa faca acum CJ. Va ajuta oare Resita… Aceste lucruri ar trebui trecute in stragia judetului. Sa vedem ce va face CJ si cati bani va da primariei Resita.