Replică la atacul lui Robu: „PNL are cel mai mare număr de mandate de parlamentar dintre partidele din Timiș. Rezultatul este unul bun”

Într-un punct de vedere asumat de PNL Timiș, liberalii transmit că se delimitează de „ieșirile publice ale domnilor Nicolae Robu și Alin Popoviciu” și că, de fapt, au câștigat alegerile parlamentare în județ, „exceptând Timișoara care a fost pierdută la alegerile locale de Nicolae Robu”.

Luni dimineață, Nicolae Robu îi cerea public lui Alin Nica retragerea de la șefia PNL Timiș, ca urmare a scorului înregistrat de liberali la alegerile din 6 decembrie.

Fără să fie asumată de Alin Nica, o replică din partea filialei a venit luni seară. Liberalii transmit că în cursul zilei, Colegiul Director Județean a analizat rezultatul alegerilor, iar în urma acestei analize au ajuns la concluzia că „pe județ, exceptând Timișoara care a fost pierdută la alegerile locale de către Nicolae Robu, opțiunea politică a electoratului a fost pentru PNL, care a câștigat un procent de 27% în fața USR care a obținut doar 19%. Aceste procente de la parlamentare reconfirmă victoria de acum 2 luni, de la alegerile locale, atunci când Alin Nica și lista de consilieri județeni PNL au obținut locul întâi în preferințele alegătorilor.”

„Percepția negativă creată în jurul conduitei lui Nicolae Robu a fost agravată de plecarea a 10 primari PNL către PSD în timpul mandatului acestuia deoarece nu mai suportau comunicarea deficitară și managementul abuziv al fostului primar al Timișoarei. Semnalele privind haosul întreținut de Nicolae Robu, și în Timișoara, și la conducerea organizației județene, au fost vizibile de mult și confirmate în momentul în care acesta a rămas pe funcția politică, deși a fost contestat cu argumente legale, în urma organizării unui simulacru de alegeri. Votul, ca simbol și ca parte a procesului de luare a deciziilor, se pare că înseamnă nimic pentru domnul Nicolae Robu care duminica aceasta a ales să absenteze la urne, dar este prezent la pornirea unui scandal pe teme false”, se arată în punctul de vedere al PNL Timiș.

În concluzie, liberalii timișeni spun că PNL are cel mai mare număr de mandate de parlamentar dintre partidele din Timiș și că „rezultatul este unul bun”. 

CITEȘTE ȘI: TIMIȘ. USR PLUS, câștigătorul alegerilor generale. AUR a obținut peste 8% din voturi

UPDATE. Răspunsul fostului primar Nicolae Robu 

Întrebat de expressdebanat.ro dacă este adevărat că a absentat de la urne în duminica alegerilor, Nicolae Robu a răspuns că este în recuperare, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Acești colegi de specie – le spun așa pentru că politic nu ne mai leagă decât faptul că plătim cotizație la același partid (sper că și-o au plătită la zi și ei) – știu bine că am avut covid și sunt în convalescență. De 5 săptămâni, eu am ieșit din casă o singură dată, miercurea trecută după masă, la o plimbare prin cartier timp de 45 de minute, după care am început din nou să tușesc și nici măcar astăzi nu am mai avut curajul să ies! Îmi doresc enorm să-mi reiau viața normală, în fiecare zi îmi propun că «de mâine», dar, din păcate, până acum, în fiecare «mâine», am tușit din nou! Eu le doresc acestor colegi de specie -repet exprimarea – să nu aibă parte de această cumplită boală, nici măcar în forma ei relativ ușoară avută de mine – relativ ușoară, comparativ cu formele grele despre care am auzit cu toții-!”, a declarat Nicolae Robu.