NEWS ALERT. Ludovic Orban și-a depus mandatul! „Demisia mea arată un lucru: nu mă cramponez de nicio funcție”

După rezultatul alegerilor parlamentare, unul situat departe de așteptările PNL, premierul Ludovic Orban a anunțat, în urmă cu puțin timp, că își dă demisia. 

„Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis – odată exprimată decizia cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern.”, spune Ludovic Orban.

El spune că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României.

„Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta, care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români.”, adaugă Orban.

Guvernul va fi condus în continuare de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.

„De asemenea, am încredere că în negocierile care vor fi declanșate de președintele României vocea rațiunii va triumfa.”, a adăugat Orban. Acesta și-a manifestat convingerea că în zilele care vor urma negocierile vor duce cu adevărat la un guvern care să aibă capacitatea de a duce România înainte, de a face față provocărilor cu care se confruntă țara și mai ales de a pregăti relansarea economică a României după pandemie.

Ludovic Orban a mai spus că el și colegii săi au făcut „tot ce a fost omenește posibil”: „Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care se confruntă România. Pe 6 decembrie românii care au participat la vot au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma este acela de fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România și garanția unei capacități de a utiliza toate resursele și toate oportunitățile pe care România le va avea la dispoziție în următorii patru ani”.