REORIENTARE. Mocioalcă, două la minut cu Dragnea! După 28 de zile de abstinenţă!

Liderul PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, se pare că şi-a revizuit azi-noapte atitudinea vizavi de şeful său de partid şi din Parlament, Liviu Dragnea. Pentru că urmează „decapitări şi schimbări în PSD“?

Din 7 iunie 2017, pe pagina de facebook Ion Mocioalcă Official nu mai fusese preluată nicio postare a lui Liviu Dragnea. Preşedinte al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, deci de două ori şeful lui Mocioalcă (deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Caraş-Severin a PSD), Liviu Dragnea nu a făcut nimic demn, vreme de 28 de zile, pentru a i se găsi loc pe pagina lui Mocioalcă. Între timp, aici au apărut tot felul de postări preluate de la… prietenii lui Dragnea – Victor Ponta şi Sorin Grindeanu. Ba una chiar despre un festival folcloric „Periniţa“ din Ungaria, dar nimic de la Liviu Dragnea. Până azi-noapte!

După 28 de zile în care Dragnea pare că fusese restricţionat, nici nu trecuse o oră din ziua de 5 iulie 2017 când, pe pagina de facebook Ion Mocioalcă Official, au fost preluate într-un singur minut două postări făcute de Dragnea pe pagina sa de facebook. Prima îşi are originea cu multe zile în urmă, 1 iulie 2017, şi se referă la „Programul PSD pentru pensionari“, respectiv cum va creşte valoarea punctului de pensie până în 2021. Cealaltă postare fusese făcută de Dragnea ieri la prânz. „Mă bucur că Guvernul a înțeles importanța capitală a fondurilor europene. Sper ca prin simplificările aduse legislației să accelerăm absorbția banilor europeni și astfel, prin proiectele care vor fi finanțate din aceste fonduri, românii să aibă un nivel de viață mai ridicat“, scrisese Dragnea preluând şi un articol din stiripesurse.ro, despre şedinţa de Guvern, totul fiind redat aidoma şi de Mocioalcă.

Cele două postări cu Dragnea au fost precedate însă, la distanţă de un (alt) minut, de preluarea unei postări a europarlamentarului Daciana Sârbu, despre o rezoluţie dezbătută la Strasbourg pe tema epidemiilor de HIV, tuberculoză şi hepatită virală, ca „ameninţări majore la adresa sănătăţii publice în Uniunea Europeană“. Faptul că Daciana Sârbu a avut întâietate, chiar şi de un minut, în faţa lui Dragnea pe pagina Ion Mocioalcă Official este explicabil, evident, ţinând cont că doamnele au mereu întâietate. Că doamna în cauză este soţia lui Victor Ponta şi că cei doi sunt naşii de cununie ai fetei lui Mocioalcă – acestea sunt, evident, simple coincidenţe cu prioritatea unor postări pe FB sau cu susţinerea echipei Grindeanu-Ponta de către Ion Mocioalcă, prin neparticiparea la votul moţiunii de cenzură.

La fel cum tot coincidenţă trebuie să fie şi preluarea, azi-noapte, a postării lui Dragnea cu linkul către stiripesurse.ro, deci către exact acelaşi ziar online care titra zilele trecute că „Încep decapitările și schimbările în PSD: ordinul lui Liviu Dragnea“. Apărut în 3 iulie, articolul din stiripesurse.ro anunţa că „cel puţin şase organizaţii judeţene vor fi decapitate“. Că „există organizații în PSD unde avem conducere interimară și aici vom avea alegeri interne“. Şi că „va fi discutată situația filialelor Timiș și Caraş-Severin, cele două organizații ai căror parlamentari au boicotat moțiunea de cenzură. Liviu Dragnea a precizat că sancțiunile vor fi lăsate la îndemâna fiecărei organizații, însă sursele noastre susțin că «centrul» va avea grijă să se degajeze o soluție înainte de a începe dezbaterile“.

Ieşirea intempestivă, în noaptea de 4/5 iulie, a lui Ion Mocioalcă Official din abstinenţa de la preluarea postărilor lui Dragnea nu poate avea nicio legătură cu dezvăluirile apărute în 3 iulie. Şi de ce-ar avea? Ion Mocioalcă tocmai ce ne-a demonstrat tuturor că în perioadele de criză politică ştie să se comporte ca un adevărat om politic. Tăcând.

CITEŞTE ŞI: Nominalizarea lui Ion Mocioalcă