Gata cu șantajul! Primăria coboară amenzile din pod! În Reșița nu se mai poate lucra prost!

Administratorul public Vasile Paul a condus și marți comandamentul pentru lucrările desfășurate în oraș. Dacă până acum s-au acceptat tot felul de discuții și de motivații, se pare că de acum s-a cam schimbat placa.

Vasile Paul a luat fiecare stradă și lucrare la rând, a cerut și, acolo unde n-a primit, a impus termene de execuție și refacere a zonei, după care a dispus amenzi. Dar nu o amendă, ci zilnic câte o amendă, până lucrurile intră în legalitate. „Trebuie să dăm un semnal foarte clar: în Reșița nu se mai poate lucra prost!”, a spus Vasile Paul.

Prima firmă căzută în fața tirurilor administrației locale a fost societatea Transelectrica, cea care a rotunjit cu câteva milioane de euro conturile municipalității și care derulează încă proiectul de interconexiune cu Serbia, Reșița-Pancevo. În urma unor lucrări ale lor, riverane cu strada Rozelor, pământul rezultat a fost lăsat pe marginea străzii și a fost luat de ploi și întins pe toată strada. „Dacă nu aveți oameni, facem noi, Primăria, lucrarea, după care vă facturăm”, a impus Vasile Paul, care a explicat că nu poate fi lăsată strada așa și că Primăria Reșița este instituție publică și nu poate lucra gratuit pentru terți.

Dar nu numai cu constructorii a avut Primăria probleme, ci și cu propriii angajați. Pentru că nu s-au găsit alte soluții pentru un traseu de conductă, a apărut obligația ca acesta să treacă prin două terenuri private. Cei doi proprietari au fost de acord, dar a fost nevoie de o lucrare topografică. Cum nu era terenul Primăriei, dar era o lucrare pentru cetățeni, unul dintre topografii angajați ai Primăriei (foto jos), cu carte de muncă, a declarat că refuză să facă acțiunea cu pricina. „Eu sunt funcționar public și oricum trebuie cineva cu atestat B pentru asta”, i-a retezat-o acesta administratorului public. „Acu’ m-am enervat! Deci trebuie făcută și asta pe PFA, ca zeci de ele primite de mine la aprobare?”. „Eu nu pot!”, a fost răspunsul topografului funcționar public!

Mai exact, Vasile Paul acuză că, de fapt, cei doi topografi angajați ai Primăriei Reșița ar avea și PFA, că majoritatea lucrărilor le fac pe acel PFA și apoi acestea ajung spre avizare tot la Primărie…