Popa știe ce e viața bună! Trei priorități pentru a întâlni și reșițeni fericiți!

Nelu Popa a vorbit într-un cerc restrâns despre cele trei priorități ale sale ca primar al Reșiței, direcții în care lucrează din prima sa zi de mandat.

Un prim obiectiv al edilului e atragerea investitorilor. „Pentru asta am făcut cadastrarea orașului, am vrut să vedem ce spații, ce terenuri sunt, am creat o bază de date, am făcut o mapă de prezentare și am fost peste tot, la Brașov, la Alba Iulia, la București, la seminarii și congrese pe tema asta, să le prezint orașul. Și fac asta în fiecare zi, dar nu e ușor. În 12-13 iulie ne vedem cu o delegație din Serbia, în 14 cu oameni de afaceri germani, pentru că acea asociație din Timișoara își va ține pentru prima dată întâlnirea lunară la Reșița”, a dezvăluit Popa.

În al doilea rând, acesta și-a propus să atragă tineri pentru ca orașul să fie pregătit atunci când vor apărea investițiile. „Am creat școala duală și aici, din păcate, TMK nu a venit alături de noi. E rușinos din punctul meu de vedere. Le-am spus că școala duală e vechea școală profesională germană sau școală de ucenici. I-am scos din cămine pe toți cei care nu sunt elevi. Primesc tot felul de intervenții. Căminele de elevi sunt pentru elevi. Punem la punct cantinele și aducem tineri în oraș”, a spus primarul, criticând atitudinea directorului TMK, Ioan Romulus, care nu s-a arătat interesat de școala duală.

Al treilea obiectiv al primarului Reșiței este îmbunătățirea calității vieții. „Nu putem avea pretenția ca cineva să stea în oraș dacă nu asigurăm o anumită calitate a vieții. Ce înseamna asta?! Să nu merg cu autobuzul acasă, de la Nera în Govândari, la 50 de grade Celsius, să curgă apa pe mine. Nu, să merg într-un tramvai civilizat, cu aer condiționat și internet wireless, un aqualand, copiii și familiile lor să-și poată trăi viața undeva. Astea sunt cele trei priorități ale mele”, a mai spus Popa.