Renovarea liceelor, pe lista de așteptare

Planurile Primăriei Reșița pentru a transforma școlile din oraș într-unele moderne și la standarde europene nu au atras atenția suficientă pentru a fi implementate, ele rămânând în stand-by încă din 2009, de când au fost propuse. Cu toate acestea, primarul orașului joacă toate cărțile pentru ca proiectele lui să fie luate în considerare.

Pentru că viitorul orașului sunt elevii aflați acum pe băncile școlii, pentru a putea consolida noua generațiie și pentru a construi un oraș mai bun pe viitor, trebuie acordată atenția necesară mediului educațional în care copiii își desfășoară activitățile școlare.

Așadar, printre proiectele ce stagnează pe lista de rezervă încă din 2009 se numără și renovarea unor licee din oraș, clădiri ce ar avea nevoie atât de reabilitare, cât și de dotare nouă. De exemplu, Liceul Teoretic „Traian Vuia” ar putea beneficia de modernizare, de dotarea laboratoarelor și renovarea sălii de sport,  valoarea totală a proiectului ajungând la aproape nouă milioane de lei. De asemenea, de o sală de sport mai mare și modernă ar avea nevoie și Colegiul Național Traian Lalescu”, proiectul aflându-se în rezervă din noiembrie 2009.

Primarul Mihai Stepanescu a solicitat sprijinul parlamentarilor cărășeni pentru promovarea în Parlament a proiectelor consolidate de el. Edilul-șef a mai subliniat și faptul că toate proiectele sunt importante. „Solicit implicarea mai aparte și mai intensă a parlamentarilor cărășeni. Noi am fost atenți să nu facem proiecte aiurea, așadar nu există proiecte mai puțin importante, toate au aceeași importanță și necesită atenția și intervenția voastră”, explica primarul Mihai Stepanescu într-o întâlnire cu parlamentarii.

Pe lista proiectelor rezervă se mai regăsesc amenajarea unui parc pentru petrecerea timpului liber în Poiana Golului, modernizarea sistemului de alarme și prevenire în situații de urgență prin programul IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia și modernizarea străzii în zona Orașul Vechi din Reșița.

Comments

  1. nashpa says:

    LA CATE PLANURI DE REZERVA ARE ,AI ZICE CA SI STEPANESCU E TOT DE REZERVA. FUNDATIILE LA GRADINITA DE VIZAVI DE POLITIE CAND LE RENOVEAZA? CA S-A DEGRATAT DE CAND SPERA SA SE RIDICE CA-N POVESTE. E UN ADEVARAT MANOLE PRIMARU ASTA

  2. Coana says:

    Hahaha… Manole Stepanescu si planurile din 2009. el mai are texte din campania din 2008 pe care le repeta. Zic sa se impace cu Frunzaverde ca impreuna sa faca locul ala de joaca de pe Gol cu plecare spre Semenic cu telegondola Frunzifera