„Reîntâlniri” – un spațiu expozițional care ajunge și la Caransebeș

Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură George Suru din municipiul Caransebeș găzguiește o expoziție de pictură de anvergură în care pictura în ulei pe pânza, grafica de șevalet în tehnici mixte și sculptură își găsesc căi de dialog, la nivel expresiv, formal și conceptual.

Victoria Ileana Dragomirescu, Ioana Mihăescu, Victor Lucian Costachescu, Iaia Ferodin și Ioan Prodan sunt cei cinci protagoniști ai expozitiei intitulate “Reîntâlniri”. Manifestarea va avea loc de la ora 17.00.

„Reîntâlniri” pune față în față și împreună, cinci creatori care se cunosc, își respectă și deci, apreciază demersurile și căutările în planul sculpturii, picturii și graficii de șevalet.

Toți cei care străbat spațiul expozițional vor fi atrași fie de universul luxuriant, înclinat spre reverie al Ilenei Dragomirescu, fie către lumea dobrogeană a lui Ferodin Iaia, fie vor încerca să regăsească repere ale postimpresionismului de care s-a lăsat fascinat Victor Costăchescu, fie vor căuta explicații pentru complexitatea căutărilor în zona tridimensionalului la care recurge pentru a se exprima plastic, Ioan Prodan, fie vor evada în acuarelele mirifice, pline de căldură și emoție ale Ioanei Mihăiescu.