EXCLUSIV Reîncepe scandalul la Bucova

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin conduce de ani buni asociaţia proprietarilor de păduri din Bucova, dar în ultima perioadă este acuzat tot mai vehement de felul în care o face. Ghiorghioni are un braţ de plângeri penale la mai toate instanţele din judeţ şi la DNA Timişoara pentru abuzuri, dispariţia unor sume importante de bani şi accesarea unor credite bancare în numele composesoratului pentru care ar fi girat cu pădurile oamenilor fără ca aceştia să-şi dea acceptul

De fiecare dată, Ghiorghioni a dat vina pe un “grup de presiune”, mai exact, o mână de oameni în frunte cu nepotul său, Romeo Răduţă, care ar vrea să-l discrediteze. Vicele CJ spune că niciuna dintre acuzaţiile ce i se aduc nu are susţinere. Lucrurile nu stau însă deloc aşa cum spune al doilea om în judeţ. Spre exemplu, hotărârile Adunării Generale din 15 ianuarie, când el a fost reales preşedinte al composesoratului pentru următorii zece ani, au fost anulate de către instanţele de judecată. Alegerile respective s-au desfăşurat ca pe front, cu zeci de bodyguarzi la uşă şi tot atâţia jandarmi, într-un scandal uriaş. Mai mult decât atât, s-au derulat ilegal.

Contestate în instanţă, alegerile din luna ianuarie au fost anulate la 2 iunie de către Judecătoria Caransebeş. “Admite în parte cererea formulată de reclamanţii Răduţă Ioan, Dorobanţ Viorel, Alboni Zachel, Ghiorgheoni Viduţ, Răduţă Romeo, Răduţă Marian, Silvăşan Cornel, Săvulescu Iosif şi Ilin Ionică împotriva Composesoratului Bucova. Dispune anularea hotărârii nr. 2/15.01.2011 a Adunării Generale a Composesoratului din 15.01.2011”, se arată în sentinţa Judecătoriei Caransebeş. Composesoratul a făcut recurs, dar ilegalităţile au fost constatate şi de către magistraţii Tribunalului Caraş-Severin, care au respins calea de atac la 2 noiembrie.

Ionesie Ghiorghioni nu vrea însă să renunţe la conducerea composesoratului care lucrează cu milioane de euro în fiecare an şi a programat pentru astăzi noi alegeri. Nu s-a schimbat nimic, acuză Romeo Răduţă. “Sunt deja o mulţime de bodyguarzi. Va fi o nouă Adunare Generală în forţă, cu intimidări şi ameninţări. Am solicitat şi noi intervenţia Poliţiei”, afirmă nepotul lui Ghiorghioni.

Vom reveni cu amănunte!

Comments

  1. tibi says:

    Tot 6 milioane ti-a dat Raduta si pt art asta?
    Sau ai crescut pretul?