Redeschiderea ambulatorului a îmbolnăvit grav spitalul din Caransebeș!

untitled design set 970x90 px

Intențiile municipalității caransebeșene sunt echivalente cu închiderea capacului cu miere pentru foarte mulți medici, motiv pentru care, în spațiul public, unității spitalicești manageriate de Octavian Dena i se pune un diagnostic grav.

Cam asta a explicat primarul Felix Borcean într-o conferință de presă, ocazie cu a confirmat că unele aspecte apărute în mass-media sunt adevărate. Totodată susține că destule altele au fost tendențios expuse. Și asta pentru că nu s-a vorbit deloc despre aspectele menționate chiar de el, deși a prezentat și lucrurile bune sau investițiile făcute. Felix Borcean a precizat că investiții s-au făcut în mandatul său în limita bugetului, că lipsa de medicamente este doar parțial adevărată, în farmacia spitalului fiind medicamente în valoare de 120.000 de lei. Doar în farmacie, separat de stocul de pe secții! Există totuși o problemă. Doar un furnizor mare de medicamente este dispus să mai acorde Spitalului Municipal Caransebeș medicamentele solicitate de medici, pentru că spitalul este dator către alte companii farmaceutice. De asemenea, centrala termică este funcțională, chiar în aceste zile s-au efectuat probe pe instalații, spune primarul Borcean, așa că nu va îngheța nimeni de frig.

„Eu cred că s-a prezentat tendențios spitalul. Datoriile unității sanitare se măresc, sunt 10 milioane de lei la furnizori și cresc pentru că 95% din buget se duce pe salarii. Investiții s-au făcut și de când sunt eu primar: Secția ATM, acoperișul Policlinicii, reparații la lift și secția de Maternitate, amenajare cabinet EKG, geamuri noi la secția Neurologie, instalația de gaze la ATI, la Cardiologie geamuri înlocuite, apoi am reabilitat accesul spre Morgă, acel coridor al morții, cum l-am numit, pentru că și ducea către Morgă. S-au mai făcut reparații la secția de Pediatrie și la Urgențe, au fost reabilitate saloanele pentru Pediatrie. E situația investițiilor în mare, sunt doar trei ani, iar bugetul Caransebeșului nu se compară nici cu bugetul Reșiței, nici cu bugetul altor localități care dețin un spital de o asemenea anvergură, un spital regional unde pacienții de pe raza a 22 de UAT-uri se tratează, din partea cărora nu am primit niciun ajutor”, a declarat primarul Caransebeșului.

publicitate ziar expresb 1000x100

Felix Borcean a mai spus ceva important. În spital ar fi mai multe tabere și cam toate aceste disensiuni au început când a inițiat proiectul cu redeschiderea ambulatoriului. Atunci i-ar fi supărat pe unii medici. Pe cei care câștigă, pe lângă leafa de la stat, sume fabuloase în cabinetele private.

„Eu întreb de ce domnul doctor Borcean nu a făcut nimic pentru secția de Chirurgie de când este președinte al Colegiului Medicilor din România? Ca să nu mai spun că este șef de secție de ani de zile și Chirurgia arată cel mai rău!”, a mai spus primarul Felix Borcean.

Managerului spitalului, Octavian Dena, i s-a solicitat să vorbească despre șpăgi. Despre banii pe care unii medici din Caransebeș i-ar pretinde de la pacienți. Și asta pentru că s-a vorbit în spațiul public despre un astfel de fenomen, iar nu demult procurorii anticorupție au descins la spitalul pe care-l manageriază. Fără dovezi nu poți să acuzi, a explicat Dena, ca răspuns față de acuzația unui pacient operat ortopedic în spital, care spune că ar fi dat 600 de euro șpagă doctorului. Managerul lasă această chestiune pe seama organelor de cercetare penală. Are în schimb o veste bună: „S-a vorbit de lift. Vreau să precizez că vom reabilita un ascensor, suma fiind de 23.000 euro, nu e ușor, sunt mulți bani și mai sunt și autorizațiile care necesită timp”, a spus Octavian Dena.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/