Recordul istoric prevăzut pentru 2017 aduce investiții de milioane de euro!

explo 1000x200

Creșterea fulminantă a numărului de călători înregistrați de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” necesită, implicit, investiții pentru mai mult confort și servicii de calitate. Conducerea aeroportului anunță că, în 2017, intenționează să investească peste 10 milioane de euro în anumite sectoare.

În anul 2016, numărul de călători înregistrați de aeroportul din Timișoara a crescut cu 26% față de anul 2015. Pentru că în anul 2017 sunt așteptate noi creșteri, sunt pregătite și investiții. Directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Dan Idolu, a declarat, corespondentului Mediafax, că este nevoie de modernizarea zonei de deservire a pasagerilor.

„Pentru acest an, administrația aeroportului a inițiat un proiect de buget pentru investiții, astfel încât să acopere nevoile de infrastructură generate de dezvoltarea traficului aerian. În 2016, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1.160.482 pasageri, cu 26% în plus faţă de anul precedent. În cursul acestui an, estimăm o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 46%, ceea de reprezintă 1,6 – 1,7 milioane de pasageri. Infrastructura actuală nu va face față, într-un viitor apropiat, volumului de trafic preconizat, și pentru aceasta, poate cel mai important obiectiv este extinderea aerogării de pasageri”, a spus Dan Idolu.

CITEȘTE ȘI: Bănățenii aleg călătoriile cu avionul. În 2017 se anunță un record istoric!

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Directorul Aeroportului Internațional Timișoara a adăugat că extinderea aerogării de pasageri va fi realizată în trei etape: realizarea unui Terminal Sosiri Curse Externe, extinderea și modernizarea fațadei existente și realizarea unui Terminal Plecări Curse Externe.

Conducerea aeroportului timișorean mizează pe bani de la bugetul de stat sau credit bugetar luat direct de instituție pentru realizarea Terminalului Sosiri Curse Externe. În ceea ce privește Terminalul Plecări Curse Externe, investiția se ridică la suma de opt milioane de euro și prevede extinderea cu 8.000 mp. Dan Idolu spun că terminalul va fi realizat cu bani de la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2018.

De asemenea, reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara doresc să extindă și terminalul de marfă cu bani din bugetul propriu.

banner maxagro