Recompense după Congresul PNL? Primar liberal de Timiș: „Va fi greu pentru președintele Orban să câștige, dar sperăm ca unitatea partidului să își găsească resurse suficiente”

sorin munteanu 1

Primarul liberal de Buziaș, Sorin Munteanu, speră într-o reunire a dreptei în urma Congresului PNL din 25 septembrie. Munteanu este susținător al lui Ludovic Orban, însă admite că nu îi va fi ușor să câștige alegerile interne. 

„Eu susțin echipa învingătoare, nu aia câștigătoare. E echipa președintelui Ludovic Orban. Lista de delegați de la Timiș a fost făcută pe sprânceană: 90% Cîțu, 10% Orban. Lugojul nu e reprezentat, deși e cea mai mare organizație din PNL astăzi, e singurul municipiu la care avem primar și are un singur delegat. Cu siguranță va fi greu pentru președintele Orban să câștige, dar sperăm că unitatea partidului să își găsească resurse suficiente, după Congres să reunim toată dreapta, să vedem și colegii de la USR ce fac.”, a declarat Sorin Munteanu.

Întrebat dacă Timișul ar trebui recompensat cu funcții în partid sau portofolii în Guvern, după Congres, primarul Buziașului a afirmat că doi dintre colegii din filială se află printre candidații echipei Cîțu la funcțiile de vicepreședinte în viitorul Birou Politic Național al PNL.

„În mod normal ar trebui să fie recompensat județul cu… Pe lista domnului premier i-am văzut pe Alin Nica și pe Alina Gorghiu, care sunt vicepreședinți în viitorul BPN. Dar de fapt numai Alin Nica e din județ, pentru că doamna Alina Gorghiu probabil o să plece, o să ne părăsească. Este senator de Timiș, dar ea e mai apropiată de Argeș, de București, de zona aceea, probabil.”, a concluzionat Sorin Munteanu.

CITEȘTE ȘI: Nica, laudatio pentru Cîțu: „M-a convins atașamentul față de PNL”. Cum îl desființează pe Orban?