Ore deschise de sport în cinci locuri emblematice din Timiș, susținute de sportivi de performanță

baschet natura

Zeci de sportivi de performanță, printre care campioni mondiali, europeni și naționali, vor susține sâmbătă, 25 septembrie, ore deschise de sport în mijlocul unor peisaje de o frumusețe copleșitoare, din județul Timiș. Acțiunile au loc în cadrul unui proiect desfășurat simultan în România și alte nouă țări europene.

Un eveniment inedit va fi organizat în Timiș, în acest sfârșit de săptămână. Astfel, sâmbătă, 25 septembrie, vor avea loc ore deschise de sport în cinci locuri emblematice din județ. Concret, sunt planificate cursuri de baschet la Muzeul Satului Bănățean și de Kempo la Cascada Șopot, între orele 09.00 – 11.00, de tenis de masă la Lacul Surduc, între orele 11.00 – 13.00, de atletism pe Transluncani și de scrimă, kickbox și lupte la Colonada Imperială Buziaș, între orele 13.00 – 15.00.

Aceste cursuri vor fi susținute de zeci de sportivi de performanță, printre care campioni mondiali, europeni și naționali, în cadrul evenimentului „Ora deschisă de sport”. Acesta face parte din proiectul „WoW Europe” și se va desfășura simultan în România și în celelalte nouă țări partenere, Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia, în zone reprezentative din punct de vedere turistic, cultural, istoric și spiritual.

Desfășurată sub deviza „Mișcare și turism”, acțiunea „Ora deschisă de sport” constă în demonstrații sportive oferite de sportivi de performanță în prezența unor spectatori nepracticanți de sport.

Excelența sportivă crează admirație și interes pentru practicarea sportului, în special în rândul copiilor. Marii sportivi care vor face demonstrațiile în locuri cu încărcătură culturală, istorică, spirituală sau turistică vor fi în același timp adevărați ambasadori ai frumosului pentru țările lor”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul proiectului „WoW Europe.