Bani în plus pentru repararea drumurilor județene și comunale din Timiș

Majoritatea primăriilor din județul Timiș au primit bani în plus de la Consiliul Județean pentru repararea drumurilor. În total, CJ Timiș a împărțit aproape zece milioane de lei, banii provenind din repartizarea sumelor defalcate din TVA.

Două proiecte de hotărâre au stat pe masa consilierilor județeni din Timiș, în timpul ședinței extraordinare de astăzi. Primul s-a referit la aprobarea bugetului local rectificat al județului Timiș pe acest an, iar cel de-al doilea la repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2021.

Astfel, consilierii județeni au fost de acord ca o sumă de aproape 9,7 milioane de lei, care a revenit județului Timiș, ca urmare a repartizării sumelor defalcate din TVA, să fie împărțită unui număr de 81 de primării, plus Consiliul Județean Timiș. Banii vor fi utilizați cu scopul reparării unor drumuri județene și comunale.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a explicat că primăriile au solicitat, în total, peste 100 milioane lei. „Din sumele pe care le-au solicitat primăriile, practic banii disponibili au fost de aproximativ 10%. Avem solicitări de 104 milioane lei, iar suma totală pentru drumuri comunale și județene este de 9,7 milioane lei”, a afirmat șeful CJ Timiș.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, banii au fost repartizați în urma consultării primăriilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor care necesită reparații.

Cei mai mulți bani, trei milioane de lei, au fost alocați pentru modernizarea drumurilor județene, iar restul, pentru cele comunale.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/