Avansează proiectul centurii mici a Timișoarei! Ultimele vești aduse de Consiliul Județean Timiș

pod bega veche

Consiliul Județean Timiș continuă lucrările cu scopul de a realiza o centură mică a Timișoarei. În prezent, se asfaltează un drum de pământ între Săcălaz și Calea Torontalului, pe care va fi construit și un nou pod peste Bega Veche, în urma unei investiții de patru milioane de lei.

Consiliul Județean Timiș vine cu noi informații privind centura mică a Timișoarei, formată din drumuri județene, pe care instituția vrea să o realizeze cu scopul fluidizării traficului din oraș. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, o investiție importantă, aflată în desfășurare, este cea privind asfaltarea unui drum de pământ de cinci kilometri care face legătura între comuna Săcălaz și DN 6 (Calea Torontalului). De asemenea, pe noul drum de legătură va fi construit și un pod peste râul Bega Veche.

Podul peste Bega Veche de pe noul drum de legătură între Săcălaz și DN6 intră în scurt timp în lucru. Consiliul Județean a predat deja amplasamentul către constructor. Lucrarea prevede construirea unui pod nou, se ridică la patru milioane lei și completează o altă investiție importantă a CJ Timiș, aflată în desfășurare, de asfaltare a unui drum de pământ de cinci kilometri care face legătura între comună și DN 6. În următoarele zile, se va lucra la organizarea de șantier, ulterior emițându-se ordinul de începere a lucrărilor. Din acel moment, constructorul va avea la dispoziție nouă luni să finalizeze lucrarea”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, podul va avea o lungime de 35 de metri și o lățime de 11,6 m, fiind prevăzut cu trotuare de 1,15 metri pe ambele sensuri de mers.