Mașini de epocă, în paradă pe străzile Timișoarei. Când vor fi admirate

masini istorice
po 1000x100px (3)

Zeci de mașini de epocă vor putea fi admirate la Timișoara în cadrul unui eveniment care va fi organizat sâmbătă, 25 septembrie, în Piața Unirii. Vehiculele istorice vor pleca și în paradă pe principalele bulevarde ale orașului.

Cele mai vechi automobile din vestul țării vor putea fi admirate la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Filiala Timiș a Retromobil Club România anunță că o mulțime de mașini de epocă vor fi expuse sâmbătă, 25 septembrie, între orele 10.00 și 12.30, în Piața Unirii.

Acțiunea are loc în cadrul evenimentului memorial „Timișoara 1930 – primul concurs internațional de automobile din Banat”. Evenimentul este dedicat exclusiv mașinilor de epocă fabricate până în anul 1945, precum și modelelor antebelice a căror producție a continuat în perioada 1946 – 1957.

Potrivit organizatorilor, între orele 12.30 și 13.30, automobilele istorice vor pleca și într-o paradă pe principalele bulevarde din Timișoara. „La orele 13.30 ne întoarcem în Piața Unirii, unde participanții vor servi masa la un restaurant, timp în care mașinile vor rămâne expuse vizitatorilor”, au transmis reprezentanții Filialei Timiș a Retromobil Club România.

Memorialul „Timișoara 1930 – primul concurs internațional de automobile din Banat” a ajuns la ediția cu numărul doi, în această toamnă. Până în acest moment, cea mai veche mașină înscrisă la eveniment a fost fabricată în anul 1921.