Recensământul, la un pas de final. Primăria pregătește o strategie de dezvoltare pe placul reșițenilor!

Recensământul pe care Primăria l-a făcut în colaborarea cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița este la un pas de finalizare. După centralizarea datelor, orașul va avea un plan de dezvoltare în conformitate cu doleanțele reșițenilor.

Planul primarului Nelu Popa de a crea o strategie de dezvoltare a Reșiței în concordanță cu dorințele locuitorilor este aproape de îndeplinire. Studenții Universității „Eftimie Murgu” din Reșița și-au făcut treaba, așa că au fost chestionați aproape toți reșițenii, spune Ioan Popa. „Au fost măsurate 96% din unitățile locative din oraș, adică aproximativ 32.000 de locuințe, cu tot cu cartierele mărginașe. S-a început introducerea datelor în calculator. În jurul Crăciunului erau cam 7.000 de apartamente și case introduse, ne apropiem de finalizarea introducerii datelor în calculator, după care vom începe să facem prelucrări și să scoatem situația”.

Se încearcă finalizarea procesului de centralizare a datelor până la sfârșitul lunii. Pentru acest studiu, Primăria Reșița plătește aproximativ 26.000 de euro, mai puțin de jumătate din cât au cerut firme specializate în cercetări socio-demografice.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI:

Nelu Popa îndreaptă erorile Institutului Național de Statistică! Pentru o strategie de dezvoltare a Reșiței 100% realistă!

Chisăliță: Banii pentru recensământul făcut de Primăria Reșița sunt bani care se duc pe nimic!

banner 970 x 250