Nelu Popa îndreaptă erorile Institutului Național de Statistică! Pentru o strategie de dezvoltare a Reșiței 100% realistă!

Nelu Popa primar Resita

Primarul Reșiței are nevoie de date cât mai exacte pentru a pune în aplicare strategii corecte care să scoată municipiul din topul sărăciei la nivel național!

Studenții Universității „Eftimie Murgu” bat de câteva zile la ușile reșițenilor și le solicită să completeze un chestionar. Mulți sunt reticienți, alții indiferenți, deși toată lumea ar trebui să înțeleagă necesitatea realizării studiului respectiv și să acorde câteva minute recenzorilor. Consider că e important să aflăm unele date. Aștept cu nerăbdare rezultatele acestui studiu. Intuiția îmi spune că suntem mai puțini decât estimau datele din 2011. Vreau să văd exact câți mai suntem în oraș. Pe mine mă interesează să știu lucruri importante: unde sunt românii care au plecat din Reșița, ce anume i-ar determina să se întoarcă și care este volumul de spații pasive din oraș, fiindcă în funcție de asta vom ști ce să facem ca să-i aducem acasă pe cei plecați din Reșița sau cum să încercăm să aducem populație din alte zone”, a explicat primarul Popa de ce este atât de important ca reșițenii să completeze chestionarul.

Profesorul Bruno Ștefan, cel care îi coordonează practic pe cei ce participă la realizarea acestui studiu, vorbește și despre alte aspecte care demonstrează oportunitatea acestui recensământ. „Pe baza lui se elaboresză strategia de dezvoltare a Reșiței. Este pentru prima oară când un recensământ e făcut de o universitate. E o provocare pentru toți, și pentru mine, și pentru universitate. E o provocare mai ales pentru că recensământul făcut de Institutul Național de Statistică a avut în Reșița printre cele mai mari erori, din cauza faptului că Reșița este un municipiu fruntaș ca rată de migrare. Eu cred că vom ajunge să avem o eroare mult mai mică decât INS”, a declarat profesorul Bruno Ștefan.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul Nelu Popa a vorbit și despre costurile acestui studiu, dar și despre colaborarea în acest sens cu Universitatea „Eftimie Murgu”. Noi am cerut inițial oferte din țară, de la firme specializate. Oferta cea mai mică a fost undeva între 50.000 și 60.000 de euro. Atunci am hotărât să facem studiul cu studenții noștri. Noi alocăm circa 25.000 – 27.000 de euro, a afirmat edilul-șef. Ideea a fost imediat împărtășită de conducerea UEM. Primăria Reșița ne-a lansat o provocare, realizarea unei cercetări socio-demografice la nivelul municipiului, pe care Universitatea a avut curajul să o accepte”, a spus rectorul Andrade Bichescu.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/