Daniel Oprița se bate la promovare! „Avem prima șansă, dar ne așteaptă meciuri grele!”

Gladiatorii lui Daniel Oprița sunt de neoprit în Liga a II-a. După 13 etape, Juventus București este pe primul loc al clasamentului, la șase puncte de celelalte ocupante ale podiumului.

Etapa cu numărul 13 a fost cu noroc pentru echipa antrenată de Daniel Oprița. Juventus București, cu Dean Beța titular, s-a impus cu 2-0 în deplasare la CS Balotești. Ambele goluri au fost marcate după pauză, de Chipirliu, în minutele 62 și 88. Astfel, Juventus a înregistrat a 11-a victorie din actuala ediție de campionat, având un avans de șase puncte față de următoarele două clasate, Foresta Suceava (învingătoare cu 14-0 în fața chinuitei Șoimii Pâncota), respectiv FC Brașov (învinsă la Brăila cu 1-0).

Avansul de șase puncte este unul important, dar nu și decisiv, pentru că nu suntem nici măcar la jumătatea întrecerii.

leader board 728 x 90 px

„Toate vor să promoveze, numai să și poată. Noi ne-am propus locurile 1-8. E prea devreme să ne pronunțăm acum, la câte meciuri mai sunt de jucat. Am luat un avans, dar în două etape dacă faci două egaluri sau pierzi două meciuri… Vom avea meciuri grele, la Chindia, la Suceava. Pe toate echipe aflate în față le văd contracandidate la promovare, și Brașovul, Suceava, UTA, Chindia, Mioveniul, toate au șanse. Și dacă sunt zece puncte și dacă sunt nouă avans, se poate schimba imediat totul și să intre și celelalte în lupta pentru promovare. Pierd două meciuri, iar se complică. Acum avem un avans de șase puncte, ne așteaptă meciuri grele, cu Chindia, Suceava sau Vâlcea, și ele vor avea la rândul lor meciuri grele, dar având acest avans sperăm să terminăm turul pe primul loc. Într-adevăr, la momentul actual avem prima șansă, dar campionatul este lung și așa cum am spus, ne așteaptă meciuri grele”, a declarat Daniel Oprița pentru Express de Banat.

Fostul jucător și antrenor al Reșiței a spus și care este cel mai mare câștig al actualei sale echipe: „Bugetul nu e mare, dar avem stabilitate financiară. Nu sunt restanțe financiare, tot ce li s-a promis jucătorilor, li s-a dat. ”

Juventus București este pe primul loc, cu 34 de puncte (11 victorii, un egal și o singură înfrângere, 45 de goluri marcate și doar trei primite).