Chisăliță: Banii pentru recensământul făcut de Primăria Reșița sunt bani care se duc pe nimic!

1000x100 (4)

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Reșița critică în termeni duri studiul socio-demografic pe care Primăria Reșița îl face în colaborare cu Universitatea „Eftimie Murgu”, studiu care nu ar însemna de fapt decât o risipă de la bugetul local!

Startul campaniei electorale bate la ușă, motiv pentru cei implicați în alegerile parlamentare din 11 decembrie să trimită primele săgeți otrăvite către taberele adverse. Cel puțin așa este privită de către liberali poziția lui Ionuț Chisăliță cu privire la recensământul aflat în desfășurare. „Guvernul Cioloș introduce taxe noi și cam același lucru îl face și actuala administrație a Primăriei Reșița. Prima măsură pe care a luat-o a fost să elimine subvenția pentru pensionari, pentru biletele de călătorie, în timp ce astăzi dă bani pentru un recensământ la care reșițenii închid ușa în nas. Nu vor să stea de vorbă cu actuala administrație. Sunt bani care se duc pe nimic!”, a declarat social-democratul din Consiliul Local Reșița.

Primarul liberal al Reșiței, Nelu Popa, a explicat însă că lucrurile merg bine cu recensământul, că semnalele venite din teren sunt mai degrabă pozitive, că reșițenii au înțeles utilitatea acestui studiu, că rezultatele acestuia vor sta la baza strategiei de dezvoltare a municipiului. „Am vorbit cu cei care se ocupă de studiu. Informațiile au fost bipolare, și pozitive, și negative. 95 la sută dintre repondenți sunt OK, poate 5 la sută sunt oameni care creează probleme, dar per total lucrurile sunt pozitive. Sunt studenți care au plecat cu 15 chestionare și au venit să mai ceară. Avem o studentă care a făcut zona Cuptoare – Secu și ne-a rugat să nu mai trimitem pe nimeni în zonă deoarece îi place foarte mult, oamenii se comportă civilizat și vrea să facă singură toate casele de acolo. Am avut și sesizări, au fost oameni care i-au primit mai puțin civilizat pe studenți, dar ei au numerele de telefon de la Poliția Locală pentru a interveni dacă e cazul. Lumea trebuie să înțeleagă faptul că e o acțiune pe care o face municipalitatea, oamenii au dreptul să răspundă sau să nu răspundă, dar nimeni nu le dă dreptul să fie necivilizați. Sunt mai multe informații pozitive”, a declarat primarul Reșiței.

leader board 728 x 90 px

Pentru acest studiu, Primăria Reșița va cheltui între 25.000 și 27.000 de euro, mai puțin de jumătate din cât au cerut firme specializate în cercetări socio-demografice.