Iohannis și Cioloș, avertizați de Mocioalcă, Benga și Chisăliță! Inițiativa PSD le lasă românilor mai mulți bani în buzunare!

Liderii PSD Caraș-Severin le cer președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș să nu se împotrivească în niciun fel eliminării a 102 taxe pe care românii le plătesc în momentul de față!

Deputatul Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, susține că inițiativa parlamentară a PSD înseamnă scoaterea a 102 taxe, nu din buzunarul românilor, ci din legislație, pentru că social-democrații nu urmăresc numai debirocratizarea administrațiilor din România, ci sunt interesați, în egală măsură, ca românilor să le rămână mai mulți bani în buzunare. Cred că este o mare victorie pentru români, este o mare victorie pentru clasa de mijloc acest lucru și iată că sunt rezultate concrete ale activității noastre legislative pentru că, până la urmă, ăsta este rolul nostru pe care din ce în ce mai mulți oameni ar trebui să îl înțeleagă, de a face legi, și nu de a rezolva probleme care sunt, într-un fel, congruente cu activitatea noastră, acelea de a ne ocupa de infrastructură, de drumuri sau de alte investiții prin județe. Atragem atenția Guvernului Cioloș chiar și de aici, de la Reșița, să nu blocheze această lege. De asemenea, domnului președinte Iohannis, în pixul domniei sale stând promulgarea acestei legi, pe care îl rugăm, de asemenea, să nu blocheze această lege pentru că este o lege importantă. Acea explicație cum că inițiativa noastră de a scoate cele 102 taxe ar deranja investitorii, noi chiar nu putem să o acceptăm. Sperăm, de asemenea, ca această lege să nu fie atacată la Curtea Constituțională pentru că, dacă judecarea ei se va face după data de 1 ianuarie, nu se va mai putea aplica de la 1 ianuarie și această lege a noastră trebuie să constituie elemente de decizie în viitorul buget al României pe care eu sper că îl va face PSD-ul odată cu ajungerea noastră la guvernare”, a declarat liderul PSD Caraș-Severin.

Pe această temă a comentat și Ionuț Chisăliță, care va candida în 11 decembrie pentru un loc în Senat. Ceea ce s-a reușit prin eliminarea acestor 102 taxe este nu numai debirocratizarea, ci și eliminarea stresului și a nervilor pe care îl au de multe ori cetățenii atunci când stau la ghișee. Spre deosebire de Guvernul Cioloș, care a anunțat introducerea de noi taxe, cum ar fi cea pe combustibil, noi am reușit prin această lege să eliminăm 102 taxe”, a punctat actualul consilier reșițean.

Deputatul Ioan Benga a ținut să le răspundă celor care ar putea întreba de ce nu a eliminat PSD aceste taxe în perioada guvernării lui Victor Ponta. „Până în 2015 FMI interzicea în mod obligatoriu României să facă astfel de reduceri de taxe, pentru că avea un interes. În momentul în care această supapă prin care românii erau obligați să răspundă comenzilor FMI-ului s-a închis, PSD a eliminat taxele”, a afirmat parlamentarul.