HC Adrian Petrea are probleme! Rică Pîrîianu e pe picior de plecare, dar ar putea nimeri din lac în puț!

După problemele de ordin financiar și nu numai, de la HC Adrian Petrea, legate de achitarea unor drepturi financiare restante căte jucători, dar și lipsa de încredere, care au dus la acumularea a numai 7 puncte după zece etape în Liga Zimbrilor, iată că o nouă problemă apare la nivelul clubului condus de către Cristi Pătru: posibila plecare a lui Rică Pîrîianu ca antrenor la Dunărea Călărași.

Astfel, conform site-ului de știri sportive www.sportcalarasean.ro, a fost anunțată dorința președintelui acestui club de a-l aduce ca antrenor pe jucătorul-antrenor al Reșiței, care să îl înlocuiască pe antrenorul Caslav Dancic. Această schimbare ar veni oarecum surprinzător, după victoria de joi seară, împotriva echipei din Focșani, cu scorul de 29-24.

Conform aceleiași surse, clubul din Călărași traversează o perioadă grea, cu nemulțumiri din partea jucătorilor legate de comportamentul președintelui clubului, Ion Dumitru, astfel aceștia găsind ușa încuiată când au venit la antrenament și neprimind apă la antrenamente. Cu toate acestea, discuțiile despre o posibilă revenire a lui Pîrîianu ca antrenor, au fost demarate de câteva săptămâni. De menționat este faptul că Rică Pîrîianu a plecat de la clubul călărășean după accederea în Liga Națională, actualul președinte refuzând să-i achite suma de 5.000 de euro, ce reprezenta prima de promovare, pe motivul că CSM Călărași trebuia să îi achite această sumă, și nu Dunărea Călărași, care preluase între timp palmaresul celeilalte echipe.

Rică Pîrîianu, pe care nu îl poate ține nimeni cu forța la Reșița, s-ar putea lovi astfel de alte probleme decât cele de ordin financiar. De un președinte de club acuzat că se comportă cu jucătorii, cu antrenorii echipei pe care o păstorește ca și cum ar fi proprietatea lui personală.

Rezolvarea problemelor financiare, respectul adresat jucătorilor, precum și sprijinul suporterilor, ar constitui premisele necesare așezării handbalului românesc pe niște baze solide, pentru obținerea rezultatelor pe care le merită acest sport.