Reacții dure de pe scena politică timișeană după refuzul finanțării Color the Village! „Proiectul nu a fost finanțat deoarece nu conține suficienți pesediști”

banner publicitar

Proiectele culturale din Timiș sunt trecute cu vederea, dar banii merg spre firme de partid! Cristian Moș acuză faptul că inițiativele din Timiș sunt ignorate în timp ce o firmă de casă a Gabrielei Firea. Firma încasează 25.000 de euro de la Consiliul Județean Timiș. Deputatul Adrian Pau a reacționat și cere specialiștilor din CJT să răspundă pentru refuzul finanțării proiectului „Color the Village”.

Deputatul Adrian Pau a reacționat față de refuzul de finanțare a proiectului Asociației Acasă în Banat și le cere specialiștilor din Consiliul Județean Timiș să răspundă: „Se vorbește de mult timp despre împărțirea discreționară a fondurilor alocate din bugetul Consiliului Județean Timiș pentru Agenda Culturală. Pare, uneori, că un om decide după bunul plac și fără noimă cine primește finanțare și cine nu. Ultima victimă a «specialiștilor» culturali de la CJ Timiș este Asociația Acasă în Banat, care dezvoltă un proiect foarte frumos, Color The Village, și care și-a consumat primul episod în comuna Eftimie Murgu din Caraș-Severin, unde au fost zugrăvite mai multe case. Un proiect original, cu o mare însemnătate pentru localnici. Ei bine, în Timiș nu se poate, iar proiectul similar din Caraș-Severin care ar fi trebuit realizat în comuna Racovița nu a trecut de jurizarea de la Consiliul Județean Timiș. Care or fi motivele refuzului finanțării, e greu de spus, trebuie să răspundă specialiștii din CJT”, a transmis Adrian Pau.

Din punctul de vedere al președintelui USR Timiș, proiectul a căzut din cauza lipsei carnetelor de partid. Cristian Moș consideră că banii sunt direcționați către firmele de casă ale PSD și nu ajung la proiectele importante pentru timișeni. Candidatul Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Județean Timiș spune că 25.000 de euro ajung la o firmă din București, în timp ce inițiativa Color the Village este trecută cu vederea. „Am aflat că proiecte culturale pornite de la firul ierbii nu au fost suficient de culturale pentru Călin Dobra, motiv pentru care a ales să plătească suma de 25.000 de euro către una dintre firmele de casă ale Gabrielei Firea. […] Lucrurile sunt simple. Proiectul Color the Village // Colorează Satul (al asociației Acasă în Banat) nu a primit bani de la CJ Timiș, și îmi asum să spun că acest proiect nu a fost finanțat deoarece nu conține suficienți pesediști. Este vorba de sute de tineri, pasionați de arhitectura tradițională, care vor să zugrăvească 30 de case în trei zile, pentru a reda culoare și energie unui sat bănățean. Un demers autentic, frumos și cu rezultate vizibile pe termen lung. Acest proiect a fost depunctat cu nesimțire pentru a se putea finanța cultura pesedistă, care se învârte în jurul chermezelor și a firmelor de casă”, a declarat Cristian Moș.

Color the Village a fost o reușită în comuna cărășană Eftimie Murgu, unde au fost zugrăvite 30 de case de către peste 200 de voluntari. Consiliul Județean Timiș nu a aprobat finanțarea pentru ediția din Racovița, programată în intervalul 17-19 septembrie.

CITEȘTE ȘI:

Proiect unic în țară, lăsat fără sprijin de Consiliul Județean Timiș! „Color the Village” nu a fost selectat pentru finanțare