Casă de cultură de secol XXI, la câțiva pași de Timișoara! Proiect ambițios, în valoare de peste 15 milioane de lei

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Locuitorii din comuna Moșnița Nouă, județul Timiș, își vor lua adio de la tradiționala casă de cultură. Un proiect în valoare de aproximativ 15 milioane de lei se vede trecut de pe hârtie în practică. Este vorba despre un centru multifuncțional, ridicat prin Compania Națională de Investiții.

Noua casă de cultură, demnă de secolul XXI, va avea o suprafață de peste 1300 de metri pătrați, o sală de spectacole de aproape 300 de locuri, dar și mai multe spații multifuncționale.

„Este un proiect pentru care noi am tot urmărit axe de finanțare și s-a dovedit că prin CNI vom primi finanțarea. Am trecut prin două comisii. Urmează ultima comisie, comisia economică, după care CNI se va ocupa de construirea ei. E o casă de cultură puțin atipică față de căminele culturale, cu săli multifuncționale, ateliere meșteșugărești, amfiteatru. E un proiect ambițios de care se vor bucura cetățenii pentru că noi avem mai multe etnii în comunitate și în acest fel vor avea unde să își desfășoare activitățile”, a explicat pentru www.expressdebanat.ro, Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă.

Edilul spune că CNI nu a mai alocat atâția bani pentru un cămin cultural, deoarece proiectul nu este unul standard, în care se investește, în general, undeva la șase milioane de lei.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Nu s-a mai finanțat un astfel de proiect ca valoare, să spunem așa. Nu ne-am uitat să vedem dacă mai există sau nu în România așa ceva, dar până acum nu s-a mai finanțat. Au fost și ei impresionați că am venit cu ceva nou, inovativ chiar dacă valoarea este una mai mare. Până la urmă, cu toată modestia, am fost și felicitați pentru acest proiect”, a mai spus primarul comunei.

După ce vor fi demarate lucrările, termenul de construire este de 24 de luni. În Moșnița Nouă se vor construi, tot prin CNI, un bazin de înot în valoare de aproape nouă milioane de lei și o bază sportivă. Recent au mai fost depuse alte opt proiecte de extindere a unor rețele de canalizare și modernizare a infrastructurii, iar tot prin CNI se dorește ridicarea unei clădiri în care va funcționa Școala Moșnița Nouă, a cărei valoare este estimată la peste 19 milioane de lei. În comună locuiesc peste 7000 de oameni.


untitled design set 970x90 px merlin februarie
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/