Răspuns cu jumătate de gură: o singură amendă pentru DN 57 în ultimii 5 ani!

1000x100

Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin răspunde cu jumătate de gură solicitării noastre de a ne comunica numărul și cuantumul sancțiunilor date administratorului DN 57.

Deși solicitarea noastră a fost foarte clară, IPJ Caraș-Severin răspunde doar la jumătate de întrebare, refuzând să comunice și cuantumul singurei sancțiuni acordate în ultimii 5 ani pentru starea drumului. Și asta pentru că, de regulă, această sancțiune este un simplu avertisment, fără a fi și o sancțiune pecuniară, dar și avertismentul este contorizat la sancțiuni. Așa că, pentru a nu părea că n-a făcut nimic, Serviciul Rutier a dat o sancțiune abia în anul 2017.

Solicitarea noastră nu a lăsat loc de interpretări: „respectuos vă rugăm să ne comunicați dacă în ultimii 5 ani (2013-2018) administratorul DN 57 Oravița-Moravița a primit amenzi pentru starea drumului care ar afecta siguranța circulației, când și în ce a constat sancțiunea”.

Răspunsul IPJ Caraș-Severin este „în cursul ultimilor 5 ani (2013-2018) administratorul DN 67 Oravița-Moravița a fost sancționat la data de 14.05.2017”, fără a preciza dacă era un simplu avertisment sau o amendă în bani. Or, ideea avansată de noi în articolul anterior era tocmai ca DRDP să plătească pentru că nu repară acest sector de drum din administrarea sa.

Cât privește Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, căci aceasta este instituția care a preluat de la DRDP Timișoara controlul cu cântarele pe drumurile naționale, această instituție nici măcar nu a catadicsit să ne răspundă până la această oră la solicitarea similară transmisă și lor.

Cu alte cuvinte, rămâne cum am stabilit: „Mafia cerealelor“ nu trebuie deranjată!