Discuții politice pe bani publici

Un articol publicat în ediţia de ieri a cotidianului Jurnalul Naţional, cu titul “Frunzăverde F.M.”, a dat naştere unui imens scandal la Reşiţa. Directorul postului public regional dezminte că ar fi portavocea lui Sorin Frunzăverde şi a PD-L-ului şi îl acuză de jocuri murdare pe liberalul Stejărel Olaru, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Materialul apărut ieri în Jurnalul Naţional a provocat deranj mare în studioul regional Radio Reşiţa şi nu numai. “Este de notorietate faptul că Radio Reşiţa, radio public care ar trebui să nu fie implicat politic, este de fapt trâmbiţa F.M. a lui Frunzăverde. Pe lângă faptul că îi ridică zilnic osanale Ayatollahului, cum este cunoscut Frunzăverde, Glăvan a reuşit să facă din Radio Reşiţa, lider în judeţ la audienţă, propria-i moşie. Pupila lui Glăvan, Oana Maria, îşi împarte locul de muncă cu soţul şi cumnata, toţi fiind angajaţi cu salarii exorbitante, în jur de 1.500 de euro pe lună”, notează publicaţia amintită.

Jocuri politice
Primul care a reacţionat în urma articolului din Jurnalul Naţional a fost deputatul PD-L Valentin Rusu. Acesta susţine că liberalii Marcel Vela şi Stejărel Olaru fac de ceva vreme demersuri pentru desfiinţarea Radio Reşiţa şi că aşa se explică şi materialul apărut în presă. Contactat de Express de Banat, directorul Radio Reşiţa, Doru Dinu Glăvan, a comentat la rândul său situaţia deloc plăcută în care se află acum postul regional de radio. “Sunt murdării. Sunt dispute politice pe care nu le înţeleg privind radioul reşiţean. În ceea ce mă priveşte trebuie să spun că, Radio Reşiţa, dacă se bucură de audienţa pe care o are, de notorietatea pe care o are, înseamnă că şi de credibilitate se bucură, şi nu poate fi catalogat un post partidic. Domnul Sorin Frunzăverde este cu adevărat o personalitate importantă din regiune, dar şi din ţară, şi desigur că îşi găseşte locul în unele dezbateri de la postul public regional, la construcţia şi dezvoltarea căruia a contribuit esenţial fără conotaţii politice”, a declarat Glăvan.

Stejărel Olaru, on air
La fel ca Rusu, şi Glăvan îl acuză pe Olaru că încearcă să pună beţe în roate postului regional de radio. “Pionul principal care crează atmosfera necinstită în jurul radioului este cel care se numeşte Stejărel Olaru, membru al PNL, şi membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. A rămas cu “sechele” după ce candidatura lui din 2008 pentru Parlamentul României a eşuat şi probabil ar dori ca într-o nouă posibilă candidatură să aibă un post de radio care să servească, dar în niciun caz nu poate să fie postul public. Cred că ostilitatea viscerală pe care acest personaj o are faţă de studioul regional Radio Reşiţa şi pe care, din păcate, o transmite şi unor membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, conduce spre lucruri nedemne din partea unui om care se doreşte a se număra printre intelectrualii ţării”, a adăugat Glăvan. Pe parcursul zilei de astăzi urmează să revenim cu reacţia lui Stejărel Olaru.

“Nu cred că Marcel Vela are neapărat o contribuţie la demersurile lui Stejărel Olaru. Ceea ce a apărut în acel ziar este o defăimare, o jignire care nu poate să rămână nesancţionată de cei care pot face acest lucru”, Doru Dinu Glăvan, director Radio Reşiţa

Comments

  1. Mario says:

    Surprinzator de putine comentariila acest material, interesant!!!