Cine se ascunde în spatele concesiunii

În timp ce electoratul nu mai înţelege nimic din subiectul parcărilor concesionate, oamenii politici se acuză între ei şi arunca vina dintr-o parte în alta pentru preţurile mari. Primarul Reşiţei spune că întreaga operaţiune s-a făcut pe la spatele său, în timp ce se afla în concediu, în timp ce liderii PD-L aruncă vina în curtea edilului-şef.   

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a abordat astăzi, într-o conferinţă de presă, subiectul parcărilor concesionate către Repark. Acesta a precizat că există diferenţe între ceea ce s-a scos la licitaţie şi ceea ce s-a predat. „Am convocat firmele şi ne vedem cu reprezentanţii celor trei firme pe 1 martie, la o întâlnire de conciliere. Este foarte suspectă perioada. Toate s-au întâmplat în cele şase zile, când am fost în concediu. Sunt o serie de diferenţe la predare a unor suprafeţe, în ceea ce priveşte extinderea parcărilor cu plată. În plus, firma funcţionează ilegal, fără să fi încheiat protocoale cu Poliţia Locală şi cea rutieră. După data de 1 martie voi prezenta mai multe detalii”, a declarat astăzi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a adăugat că nu a susţinut şi nici nu va susţine administrarea parcărilor în acest fel. „Este o măsură forţată. Extinderea parcărilor cu plată, triplarea, practic, a numărului lor. Cer rezilierea parţială sau chiar totală a contractului încheiat cu Repark”, a adăugat primarul Reşiţei. „Voi susţine cauza reşiţenilor pentru că este exagerat ceea ce se întâmplă”, subliniază edilul-şef.

Pedeliştii atacă municipalitatea 
În aceeaşi perioadă cu conferinţa de presă a edilului şef, şi democrat-liberalii aruncau cu acuze la adresa acestuia. Asta după ce, primarul declara săptămânile trecute că în spatele afacerii parcărilor s-ar ascunde pedeliştii Sorin Simescu şi Viorel Blajovan.

„Dorim să răspundem acuzaţiilor făcute de domnul primar în conferinţa de săptămâna trecută, legate de parcări şi anume că el nu ar fi ştiut nimic, iar vina este a noastră. Există mai multe documente care dovedesc că minte. În data de 4 februarie 2009 s-a făcut o comandă către diferite firme din Timişoara pentru un studiu de fezabilitate, semnată de domnul primar. La răspunsul societăţii Veltona tot el a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Faptul că vine şi spune acum că nu ştia nimic e o minciună, din moment ce chiar el a venit cu această propunere”, a declarat viceprimarul oraşului, Sorin Simescu, PD-L.

Acesta a mai spus că acum două luni, printr-un proiect de hotărâre de consiliu local, primarul a fixat preţurile la abonamentele pentru firma care a câştigat licitaţia şi orele de parcare. „Acum spune la toată lumea ce mari sunt preţurile şi ce jecmăniţi sunt reşiţenii. Probabil, nu-i convine că oamenii sunt revoltaţi exact înainte de alegeri. Nu fac decât să mă apăr pe mine şi grupul politic din care fac parte de aceste acuzaţii pornite de la domnul primar”, a adăugat democrat-liberalul.

Şi preşedintele organizaţiei municipale a PD-L, Valentin Rusu, îl susţine pe colegul său de partid. „E clar că minte şi minte în continuare. Declaraţiile lui sunt la nivel de bârfe. Însă tot ceea ce noi relatăm are în spate un suport clar, avem dovezi şi fapte. La audienţe dă vina chiar şi pe mine, ne-au spus-o cetăţenii. Când, de fapt, el a fost cel care a stabilit preţurile prin hotărâre de consiliul local”, a spus deputatul democrat-liberal.

Comments

  1. Shade says:

    […] acum două luni, printr-un proiect de hotărâre de consiliu local, primarul a fixat preţurile la abonamentele…[…]

    Daca a fost o hotarare de consiliu local vrem sa stim si noi consilierii care au votat-o. Sa fie publicata lista cu numele si poza fiecaruia, aici pe site. Sa stim si noi pe cine (nu mai) votam.

    Cam asa inteleg eu o informare corecta, domnilor ziaristi.