Purec ajunge subalternul lui Blănariu. Din nou!

În ciuda animozităților și a cuvintelor grele care s-au aruncat odată cu plecarea lui Ion Simeon Purec din PP-DD, acum acesta ajunge să fie din nou coleg cu cei a căror barcă a părăsit-o în urmă cu mai multă vreme.  

Asta, în urma deciziei de fuziune dintre UNPR și PP-DD. De altfel, documentul a fost semnat ieri la nivel central, însă pentru Caraș-Severin n-a fost stabilită încă o dată exactă pentru semnarea protocolului. Președintele filialei județene a Partidului Poporului-Dan Diaconescu, Valentin Blănariu, a explicat că fuziunea ar putea fi de bun augur și că liderii de partid au analizat foarte bine decizia luată.

„În urma multor analize pe care le-am făcut vizavi de viitorul partidului nostru, care e în declin, am ajuns la concluzia că nu mai aveam nicio șansă la alegerile următoare și exista riscul să nu mai obținem pragul de 5 la sută. O soluție ar fi fost să ne alăturăm unui partid mai mare. După discuțiile pe care le-am avut, am ajuns la concluzia că cel mai bine este să ne alăturăm UNPR, pentru că o bună parte din parlamentarii UNPR sunt la PP-DD. În plus, doctrinar vorbind, dacă mai putem vorbi despre doctrină, principiile politice au multe puncte în comun. Doctrina PP-DD este interesul cetățeanului, iar acum zicem că este interesul național. Și pe linia aceasta ne potrivim. Deci, am considerat că UNPR ni se potrivește. Am primit propunerea de fuziune pe care am acceptat-o”, a declarat Valentin Blănariu pentru Express de Banat.

Principiile fuziunii nu sunt unele inventate, ci sunt cele uzuale, astfel că filialele vor avea co-președinți, aceștia fiind în Caraș-Severin, Ion Tabugan, din partea UNPR, și Valentin Blănariu, din partea PP-DD.

Practic, Ion Simeon Purec ajunge, din nou, sub cârma fostului său lider și coleg de partid.  „Nu am niciun resentiment față de foștii colegi. Așa e în politică! Sunt mândru că nu am ajuns în altă barcă politică pentru că am trădat sau că am urmărit interesul meu personal. Eu am rămas ultimul parlamentar PP-DD din cei 68 și sunt mândru de lucrul acesta și sper că oamenii vor aprecia calitatea mea umană”, a precizat Valentin Blănariu, liderul PP-DD Caraș-Severin.

Astăzi, la ora 16.30, se stabilește primul contact între liderii UNPR și PP-DD de la nivel de județ. Sunt stabilite și detaliile viitoarei fuziuni pe plan local.

PP-DD are în momentul de față peste 12.000 de adeziuni în arhiva din Caraș-Severin, iar UNPR peste 4.200 de membri.

Comments

  1. Blănărie e candidatul la europarlamentare care a luat 1002 voturi din 12 mii de adeziuni. Aaaa… îl știu. Tot partidu’ doi pitici si-o vrajitoare