PSD reclamă ilegalități! Torma stă cu pistolul în Primărie!

Consilierii locali social-democrați și ai Partidului Verde îl obligă pe primarul Adrian Torma să țină în dulap pistolul radar achiziționat cu 70.000 de lei de către Primăria Moldova Nouă pentru a fi folosit de Poliția Rutieră în stradă cu scopul creșterii siguranței pietonilor și participanților la trafic! Pentru că achiziția aparatului ar fi ilegală!

Cumpărat imediat după votul majorității simple a consilierilor, pistolul de radar rămâne fără de folos întrucât punerea lui la dispoziția polițiștilor necesită aprobarea cu două treimi În Consiliul Local.  Plimbat de la Ana la Caiafa, proiectul de hotărâre privind darea în folosință către Poliția Rutiere a pistolului de radar este respins, repus pe ordinea de zi și, din nou, respins. În ciuda explicațiilor date de edilul Adrian Torma care fac referire atât la siguranța cetățenilor, cât și la avantaje materiale, consilierii PSD-PV nu-și dau acordul în acest sens.

Care este motivul refuzului acestui proiect a explicat pentru expressdebanat.ro Lavinia Almăjan, consilier PSD Moldova Nouă: „Acest proiect a fost lipsit de transparență încă de la bun început. La început, în expunerea de motive, era trecut doar: se achiziționează un radar. Nu a fost trecut prețul. Iar banii pentru radar nu au fost trecuți în proiectul de buget pe anul acesta. În plus, am vorbit mai departe, la nivel de Inspectorat despre această problemă. Nici IPJ  Caraș-Severin și nici Poliția orășenească nu au făcut o solicitare către Primărie cum că ar dori să îi ajute să achiziționeze acel radar. Conform legii, se ia un pistol radar la 6.000-7.000 de mașini. Dacă te duci la ANAF, pe toată raza Clisurii Dunării nu sunt mai mult de 4.000 de mașini înscrise. Deci, e o chestie ilegală de la bun început. Eu nu văd legală chestia asta. De aceea nu ridic mâna și nu voi vota vreodată proiectul acesta. Iar încasările, dacă ar intra în bugetul local, sunt foarte puține!”

celtic transilvania 1000x100px

Lipsă de transparență?! Justificarea Laviniei Almăjan este considerată a fi aberantă de primarul Torma. Și asta pentru că proiectul de hotărâre a primit aviz de legalitate de la însuși prefectul județului, Matei Lupu, iar achiziționarea radarului s-a făcut în condiții de maximă transparență, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.