PS Lucian: ,,Titlul de Cetăţean de onoare al Bocşei îl dau cu toată bucuria şi din toată inima bisericii strămoşeşti!”

Episcopul Caransebeşului completează lista selectă a cetăţenilor de onoare ai Bocşei.

A doua zi de Paşti a fost una cu totul specială la Bocşa şi asta pentru că, într-un cadru festiv, în sala de şedinţe a Consiliului Local, primarul Eugen Cismăneanţu şi ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale i-au înmânat episcopulului Caransebeşului titlul de Cetăţean de onoare al oraşului. La eveniment au fost prezenţi Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, profesorul universitar Nicolae Bocşan, protopopul Reşiţei Petru Berbentia şi alte feţe bisericeşti, consilieri locali, primari ai comunelor din apropiere şi mulţi credincioşi.
După cuvintele frumoase rostite la adresa Prea Sfinţiei Sale, prin care invitaţii au arătat celor prezenţi de ce merită titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, edilul-şef i-a înmânat diploma, placheta şi i-a dăruit o icoană superbă. ,,Oraşul nostru se aliniază judeţului Caraş-Severin şi celorlalte oraşe care au făcut-o deja şi a înmânat acest titlu de Cetăţean de onoare episcopului Caransebeşului, PS Lucian Mic. Ne bucurăm că am putut să facem acest gest minim şi că a fost primit cu atât de multă căldură în rândul bocşenilor. Mulţumim Prea Sfinţiei Sale pentru implicarea în tot ceea ce înseamnă activitate spirituală în oraşul Bocşa, şi nu numai. Ştim foarte bine că dânsul este implicat în tot ceea ce înseamnă activitatea unui oraş. Îi mulţumim!”, a explicat primarul Cismăneanţu motivele pentru care Bocşa e mai bogată cu un cetăţean de onoare.
Preşedintele Consiliului Judeţean l-a completat pe edilul-şef. ,,Este un titlu pe care Prea Sfinţia Sa îl binemerită datorită muncii pe care o desfăşoară cotidian în Caraş-Severin în toate dimensiunile, spiritual, intelectual, educativ, administrativ, pentru că se poate spune că domnia sa a reformat administrativ această eparhie, desfăşoară o foarte bogată activitate atât pentru învăţământul preuniversitar, cât şi pentru învăţământul universitar. Datorită Episcopiei apar foarte multe scrieri legate de istoria bisericii în Banat, de activitatea religioasă, ecleziastică, cotidiană, la Caransebeş se organizează foarte manifestări ştiinţifice şi culturale. Pe de altă parte, aş vrea să pun în evidenţă activitatea administrativă a Prea Sfinţiei Sale. Să nu uităm că împreună cu Consiliul Judeţean, cu administraţia publică centrală, am reuşit să construim două catedrale, Caransebeş şi în Govândari, două importante edificii de cult, finalizate în aceşti ultimi ani. Nu întâmplător patriarhul României a venit în Caraş-Severin”, a spus Frunzăverde.

Vizibil emoţionat de faptul că a fost onorat cu o asemenea apreciere tocmai la praznicul praznicelor, PS Lucian, a declarat: ,,Mă simt copleşit că tocmai în a doua zi de Paşti am primit acest titlu care mă obligă şi, bineînţeles, mă onorează şi mă determină să vin şi mai des în mijlocul credincioşilor acestui oraş, în cele cinci parohii pe care le avem la Bocşa şi în Sfânta Mănăstire Vasiova. Vreau să menţionez că acest titlu de Cetăţean de onoare, ca şi celelalte diplome şi titluri pe care le-am primit şi le voi mai primi le dau cu toată bucuria şi din toată inima bisericii strămoşeşti pe care o slujesc cu timp şi fără timp, Bisericii Ortodoxe Române, în special bisericii locale, care în Banatul de munte se numeşte Episcopia Caransebeşului. Este datoria noastră de slujitori ai bisericii ca orice titlu pe care îl primim să nu ne aparţină, ci să-l dăruim bisericii, pentru că noi înşine aparţinem bisericii. Le mulţumesc tututor şi rămân dator pe mai departe să port de grijă preoţilor şi credincioşilor din acest oraş şi să împletesc în chip armonios, aici la Bocşa, liturghia cu filantropia”.
Evenimentul a fost precedat de un alt moment important pentru credincioşii din Bocşa. PS Lucian a slujit la liturghia de dimineaţă la Biserica Sf. Nicolae.

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: invetiengleza.ro