Protestatarii sunt supărați pe semenii lor

La ora 15.00, aceiaşi reşiţeni s-au adunat cu conştiinciozitate în centrul oraşului ca să îşi strige nemulţumirea. Oamenii au scandat lozinci anti Băsescu şi anti Guvernului Boc şi s-au declarat supăraţi de numărul mic al locuitorilor care vin la proteste.

Potrivit estimărilor forţelor de ordine, în centrul oraşului au fost astăzi circa 130 de reşiţeni. Pe lângă lozincile scandate împotriva celor care conduc ţara, aceştia au adus cu ei şi pancarte inscripţionate cu poezii. „Suntem nevrotici, asta ştim, / Cum ne spui tu, Cotoi-Voinescu, / Şi ne vom duce şi la film, „La moartea domnului Băsescu!”” scria pe una dintre pancartele afişate cu mândrie la vedere de protestatarii reşiţeni, care au primit autorizaţie de la Primărie până pe data de 31 ianuarie. Atât liderii sindicali, cât şi protestatarii s-au declarat nemulţumiţi de numărul mic de reşiţeni prezenţi în centrul oraşului.

„Unde sunt profesorii, unde sunt bugetarii, unde sunt cei din CSR? E nevoie de solidaritate, iar nevoia de solidaritate se desprinde automat când ne uităm în jurul nostru, când ne uităm în societatea românească şi vedem că peste 8 milioane şi jumătate de români trăiesc sub pragul minim de sărăcie. Trebuie să fim uniţi!”, a spus astăzi Marian Apostol, liderul CNS Cartel Alfa, în faţa mulţimii iritate.

„Îi invităm şi pe restul reşiţenilor să ni se alăture pentru că nu credem că au un nivel de trai atât de ridicat”, a spus Ilie Toma, un reşiţean supărat. Gheorghe Ivaşcu a declarat pentru „Express de Banat” că a ieşit în stradă pentru că are încredere că va pica Guvernul Băsescu şi este hotărât să meargă în fiecare zi la protestele din centru.

Comments

  1. suporter says:

    40 de suporteri din Valea Domanului vor fi prezenti la protest incepand cu orele 17.jos basescu !