Doi sârbi, prinşi pescuind ilegal

Politistii de frontieră de la Moldova Veche au prins doi cetateni sârbi care pescuiau ilegal în apele teritoriale ale Romaniei, pe direcţia localităţii Baziaş. Poliţistul de frontieră i-a văzut pe camera de supraveghere şi i-a reţinut.

Miercuri, în jurul orelor 15:20, echipajul poliţiei de frontiera de la Moldova Veche s-a deplasat in zona indicata de  operatorul sistemului, unde au retinut doua persoane care intindeau plase de pescuit comercial.

„Întrucat acestea nu vorbeau limba romana, nu aveau niciun document de identitate si nici autorizatie de pescuit, politistii de frontiera i-au condus la sediul sectorului pentru verificarile necesare. In urma acestora s-a stabilit ca cei doi barbati domiciliati in Serbia au varste de 30, şi respectiv 64 ani”, a spus Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al frontieriştilor cărăşeni.

În cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, dar şi pentru folosirea uneltelor şi plaselor in scopul pescuitului ilegal.