Protest reușit! Liceul tehnologic din Lugoj nu mai rămâne fără clase, după amenințarea directorului cu demisia

Directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, profesorul Marcel Drăgan, și-a depus săptămâna trecută demisia, ca formă de protest în urma deciziei Inspectoratului Școlar Județean Timiș cu privire la planul de școlarizare.

Acesta prevedea renunțarea la cele două clase de liceu din cadrul instituției, care urma să funcționeze doar cu patru clase de școală profesională. „Nu pot pune umărul la distrugerea unei școli”, afirma atunci directorul Drăgan, care era nemulțumit de modul în care a fost tratat liceul pe care îl conduce.

CITEȘTE ȘI: Demisie, ca formă de protest! „Nu vreau să fiu complice la desființarea liceului pe care îl conduc”

În urma scandalului creat și a demisiei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a revenit asupra deciziei inițiale, astfel că pentru anul școlar 2019-2020, planul de școlarizare pentru liceul lugojean va cuprinde și o clasă de liceu, în afara celor trei clase de învățământ profesional.

Elevii care doresc să se înscrie la Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” vor avea posibilitatea să opteze în continuare atât pentru învățământul liceal, cât și pentru cel profesional.

Vestea bună a schimbat și optica profesorului Marcel Drăgan, care a precizat că va reveni asupra deciziei cu privire la plecarea din funcția de director.