Demisie, ca formă de protest! „Nu vreau să fiu complice la desființarea liceului pe care îl conduc”

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj ar putea rămâne din anul școlar viitor fără clase de liceu și să se transforme total în școală profesională, conform unei decizii a Ministerului Educației.

Profesorul Marcel Drăgan, directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, a decis să demisioneze din funcție, gestul directorului fiind un act de protest față de această decizie, prezentată mai sus.

„Mi-am dat demisia pentru că eu nu pot fi părtaș la ceea ce se întâmplă. Tăierea claselor de liceu vine exact când noi am obținut niște rezultate bune. Avem două proiecte Erasmus, am adus sute de mii de euro cu proiectele astea, ne-am dotat atelierele cu investiții de zeci de mii de euro. Astea toate doar în ultimii doi ani. Nu cred că este corect ce s-a întâmplat. Dacă rămân în funcția de director ar însemna să fiu complice la toată situația asta”, a declarat profesorul Marcel Drăgan.

Conform planului de școlarizare, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” are trei clase de profesională și două de liceu. Prima variantă de modificare a planului de școlarizare prevedea patru clase de profesională și o singură clasă de liceu, ca măsură impusă de Ministerul Educației, care dorește promovarea școlilor profesionale.

„Prima variantă am acceptat-o, pentru că așa s-a prevăzut pentru toate liceele tehnologice. Când am văzut planul de școlarizare, în acesta au fost tăiate toate clasele de liceu. Lucru care la alte licee nu s-a întâmplat. Din acest motiv mi-am dat demisia, e o formă de protest. Dacă rămân în funcția de director, ar însemna că pun și eu umărul la dărâmarea unui liceu care se poate mândri cu lucruri foarte bune în ultimii ani”, a mai precizat fostul director.

Dacă situația nu se va schimba, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” va avea de anul viitor doar patru clase de profesională. Această situație îi va afecta și pe o parte dintre profesorii care predau în această instituție de învățământ, pentru că vor rămâne fără ore de curs.