Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Dumbravă, a precizat într-un interviu că proiectul spitalului modular a rămas spre aprobare într-o etapă următoare de finanțare, însă prea puțin probabil că va mai fi aprobat.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a semnat recent alte contracte de finanțare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele și centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.
Adrian Dumbravă ne-a declarat că are informații din cadrul Ministerului Sănătății că în prima etapă s-au semnat contractele de finanțare cu 14 spitale din țară, iar Caransebeșul nu se află printre ele:
„Au fost semnate 14 contracte de finanțare pentru spitale modulare dar din păcate Caransebeșul nu este prins. Primăria va fi anunțată de ce nu a fost cuprinsă în prima etapă, probabil că mai trebuie ceva clarificări și probabil că va intra în a doua etapă care nu se știe exact când se va desfășura pentru că vedeți că și cazurile de infectări scad, suntem pe un trend descendent și atunci e firesc să ne mai întrebăm merită să mai construim.”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.
Reamintim că Primăria Municipiului Caransebeș a depus la minister un proiect de finanțare de 3 milioane de euro pentru construirea în curtea din spate a spitalului a unui spital modular, care să deservească pacienții SARS-CoV-2, cu tot ceea ce implică ATI.
CITEȘTE ȘI:
Spital modular de 3 milioane de euro! Proiectul a fost depus de Primăria Caransebeș