Primăria vrea să modernizeze secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, în urma unei investiții de trei milioane de euro

Primăria Timișoara intenționează să modernizeze secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, în care sunt tratate cele mai grave cazuri. În acest sens, municipalitatea va aloca aproape trei milioane de euro pentru a reamenaja secția, pe o suprafață de 600 metri pătrați.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, în care sunt tratate cele mai grave cazuri din zona de vest a țării, va fi transformată radical în viitorul apropiat.

Consiliul Local Timișoara va vota, în următorul plen, un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reamenajarea Secției ATI”. Aceste documentații au fost realizate de către o firmă de proiectare din Timișoara și prevăd reamenajarea secției pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați.

leader board 728 x 90 px

Din proiectul de hotărâre aflăm că în secția aflată la parterul uneia dintre clădirile spitalului se va realiza separat accesul pacienților și al personalului medical. De asemenea, secția va fi compusă din două zone: una cu risc epidemiologic ridicat și o zonă ATI cu regim normal de funcționare. În plus, pereții din saloanele ATI vor fi construiți din panouri metalice antibacteriene, care vor fi tratați cu compuși din ioni de argint, pentru a fi eficienți împotriva a șapte tipuri de bacterii.

Totodată, saloanele de terapie intensivă vor fi echipate astfel încât să asigure dublarea capacității secției în situații de urgență medicală, cum este și pandemia de Covid-19.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 14 milioane de lei, cu TVA inclus, banii urmând a fi alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara în acest an. Durata totală de realizare a lucrărilor este estimată la 18 luni, din care șase luni vor fi alocate pentru proiectare, iar restul – pentru execuție.