Spital modular de 3 milioane de euro! Proiectul a fost depus de Primăria Caransebeș

Consilierii locali din municipiul Caransebeș s-au întrunit astăzi în ședință De Îndată pentru a aproba proiectul care ar putea atrage o finanțare de 3 milioane de euro, în vederea construirii unui spital modular, care să preia pacienții bolnavi de Covid-19.

Spitalul modular va fi amplasat în spatele Spitalului Municipal de Urgență, pe un domeniu aparținând Primăriei Municipiului și va fi conectat la unitatea medicală.

Proiectul Creșterea Capacității Administrative și de Reacție în Situația de Urgență Generată de Covid 19 în Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a fost astăzi depus spre finanțare în parteneriat cu Spitalul Caransebeș  în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară Protejarea Sănătății Populației în Contextul Pandemiei de Covid – 19. Valoarea totală a proiectului este 14.593.590 de lei din care Primăria Caransebeș va veni cu o cotă parte în valoare de 186.264 de lei.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

City managerul primăriei, Florin Bogdea a menționat în fața consilierilor locali că proiectul este asemănător cu spitalul modular care a primit aprobarea pentru Spitalul Elias, iar fondurile sunt de la Uniunea Europeană.

Vrem ca partea de Covid să o scoatem din spital și să aibă un circuit separat în acest spital modular. Vrem de asemenea ca blocul operator să-l modernizăm pe o altă axă de proiect cu o altă finanțare. Banii din acest proiect sunt pentru spitalul modular care va avea o zonă de triaj, filtre, zonă de depozitare, module de tratament, până la 40 de paturi, zonă de sterilizare, platformă tehnică. Proiectul este asemănător cu cel de la Spitalul Elias și dacă fondurile vor fi aprobate, durează, de la semnarea contractului 6 săptămâni să fie ridicat”, ne-a precizat city managerul Florin Bogdea.