Facturi de peste 10 milioane de lei, refuzate la plată de președintele Dunca! Deocamdată!

Nu mai puțin de 22 de facturi pentru lucrări și servicii prestate pe drumurile județene din Caraș-Severin erau neachitate la mijlocul lunii martie, pe motiv că președintele CJ, Romeo Dunca, a identificat probleme, astfel că firmele respective nu și-ar merita banii.

Întâmplător sau nu, în capul listei se află SC Emiliano Vest, firmă cu care șeful administrației județene se răfuiește public încă dinainte să fie instalat în funcție, pe motiv că ar fi apropiată de PSD. Proiectare ranforsare Luncavița, lucrări Maciova – Ciuta – Obreja, lucrări calamități Lot 4 și lucrări ranforsare intravilan Teregova sunt lucrările pentru care președintele Dunca refuză să semneze ordinele de plată. În total vreo 2,55 milioane lei! Pentru drumul de Luncavița urmează să se facă plata, dar pentru Maciova – Ciuta – Obreja se așteaptă rapoartele de laborator pentru carote, șeful CJ având anumite suspiciuni. Cam la fel stau lucrurile și pe lotul 4, unde Dunca vorbește despre cantități de material solicitate la plată diferite de constatările din teren.

Ceva peste 3 milioane de lei a facturat încă din noiembrie anul trecut și Compact Product. Pentru lucrările pe Valea Pai – Duleu și Constantin Daicoviciu – Copăcele, finanțate prin PNDL. În cazul acestora, Dunca spune că așteaptă aprobarea plăților.

Atlas Marcaje Rutiere este o altă societate intrată în atenția președintelui CJ. Are cinci facturi neachitate de administrația județeană. Toate pentru cosire vegetație și defrișări lăstăriș. În total vreo 340.000 de lei. Romeo Dunca refuză plata pentru că, spune el, cantitățile prezentate spre decontare nu corespund realității.

Reabilitarea drumului de la Eftimie Murgu, realizată de Tehnocer, a fost facturată în decembrie 2020. 4,4 milioane de lei, accesați prin PNDL. Se așteaptă și acum aprobarea plăților, la final de martie.