Din faza de precontractare, respins la finanțare! Primăria Caransebeș pierde banii europeni pentru iluminatul public

După un an de stagnare, proiectul introducerii și modernizării rețelei de iluminat public în municipiul Caransebeș a fost respins de la finanțarea europeană.

City managerul Primăriei Caransebeș, Florin Bogdea, ne-a declarat că 40 % din valoarea proiectul nu a fost eligibilă, însă proiectul este întocmit și se așteaptă altă Axă de finanțare pentru a fi depus.

Eu când am fost numit administrator public am încercat să verific toate proiectele pe care Primăria le are în implementare. Am ajuns până la Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, unde am transmis ID-ul proiectului și am fost sunat după câteva ore și mi s-a spus că există o parte neeligibilă din proiect, vreo 40% din proiect. Eu, discutând cu consultații cu care lucrăm, am spus uite ce se întâmplă, avem un proiect și 40% nu e eligibil și ei ne-au ajutat ca să putem finanța 25% din acei 40%, astfel că neeligibil rămânea 15%. Cu toate astea, am primit răspuns nefavorabil pe proiect, că s-a respins acest proiect pe motiv că am încălcat criteriul 7, adică cu 5 ani înainte de depunerea proiectului să fi realizat lucrări de reparații la iluminatul public. Primăria este normal ca dacă se arde un bec să-l înlocuiască, asta nu înseamnă reparații, noi am înlocuit unele lămpi de iluminat , am reparat în speță vreo 261 am văzut eu acolo.”, ne-a declarat Florin Bogdea, administratorul public al Primăriei Caransebeș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

City managerul Bogdea a mai spus că acest proiect în valoare de 3 milioane de euro a stat un an de zile în faza de precontractare, astfel că, timp de un an, niciun reprezentant al Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației nu a venit cu niciun amendament sau soluție de rezolvare.

banner maxagro