Proiectul Delphi – cea mai mare dezamăgire a lui Torma, în 2018!

Închiderea fabricii Delphi la Moldova Nouă (furnizor global în electronică și tehnologii pentru automobile) încă la finele lunii martie a anului trecut a lăsat peste 700 de oameni fără loc de muncă, situație ce nu poate fi remediată atât timp cât va rămâne în picioare contractul prin care Delphi va stăpâni zona industrială din orașul dunărean până în 2031. Asta este și cea mai mare nemulțumire a primarului Torma, făcând o retrospectivă a anului trecut.

De la plecarea americanilor din orașul pe care îl conduce, primarul Adrian Torma a tot căutat soluții, soluții prin care să stopeze asaltul luat de localnici către străinătate, tatonând terenul atât cu câțiva investitori puternici, cât și încercând să ajungă la un consens cu reprezentanții furnizorului global în electronică pentru automobile vis-a-vis de clauzele contractuale.

Despre neputința de a redresa economia în Moldova Nouă, edilul Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „Sunt foarte necăjit că, pe final de an, oarecum, înțelegerea bătută cu noul investitor să vină în locul Delphi a picat din cauza, să spunem, unei politici împotriva comunității a companiei Delphi. Dar cu care sper ca la începutul anului 2019 să găsim o soluție: fie să revină ei la Moldova Nouă, fie să ne predea clădirile că să putem aduce un alt investitor!”.

Tot la capitolul proiecte eșuate în 2018, pe lângă situația locurilor de muncă, șeful administrației de la malul Dunării mai punctează: „Faptul că am pierdut, din bugetul local, peste 2 milioane de lei, față de anul 2017, coroborat și cu creșterea salariilor, m-a-mpiedicat să duc câteva proiecte, poate mai mici, dar destul de importante pentru comunitate și aici mă refer la faptul că-mi doream:
– să asfaltăm, din bugetul local, Strada Minerilor, Strada Dunării Moldova Veche;
– să construim adăpostul de câini, tot din bugetul local;
– să facem un teren de fotbal în Centrul Civic, finalizarea unui teren de sport (în curtea Școlii Generale Nr. 1 din Boșneag);
– să achiziționăm o mașină cu nacelă automată, ca să putem interveni mai ușor și să nu depindem de o singură mașină (atât în problemele ce țin de gospodăria locală, cât și în cele ce țin de serviciul de iluminat)”.