Diversele din Consiliul Județean Caraș-Severin… Interes puțin spre deloc

explo 1000x200

Ședințele de Consiliu Județean din anul 2018 au avut, pe lângă proiectele tradiționale, schimburile de replici și ironiile mai mult sau mai puțin subtile, și o altă caracteristică: interes puțin spre deloc față de… diverse.

Aleșii județeni din Caraș-Severin nu s-au ferit să vorbească verzi și uscate, cu folos și fără folos, în mai toate întâlnirile lunare. N-au lipsit înțepăturile politice și nici replicile tăioase, mai ales între liderii de grup sau între opoziție și conducerea Consiliului Județean. Multe ședințe s-au întins tocmai din cauza unor intervenții fără rost și, de multe ori, fără nicio legătură cu proiectele de hotărâre supuse dezbaterii. Asta în timp ce ultimul punct de pe ordinea de zi, cel numit generic „diverse” sau „întrebări, interpelări”, dedicat tocmai discuțiilor care au ca subiect altceva decât proiectele supuse votului, nu reprezintă interes pentru nimeni.

Pot fi numărate pe degete problemele ridicate la acest punct de vreun consilier județean, indiferent de partid, semn că pentru ei totul e clar, iar lucruri de rezolvat sau măcar de îmbunătățit nu prea există. Uneori, aleșii se ridică de pe scaune înainte ca acest punct să fie discutat, interesul fiind zero. Singurii care mai profită de el sunt primarii care vin la ședință de la zeci de kilometri sau simpli cetățeni care vor să semnaleze o problemă. Așa se face că vocea multora dintre consilierii județeni nu a fost auzită în plen în anul 2018 niciodată…