„În PSD chiar a început să se mintă! Infrastructura este la pământ, acest județ nu va avea nicio șansă să se dezvolte!”

Deputatul Ion Mocioalcă, secretarul general al PRO România, șef al PSD Caraș-Severin până de curând, a recunoscut că mai toate angajamentele pe care el și partidul de guvernământ și le-au luat față de cărășeni au rămas la stadiul de promisiuni, acesta fiind și unul din motivele pentru care l-a preferat pe Victor Ponta lui Liviu Dragnea!

Mocioalcă a explicat în amănunt, în redacția Express de Banat, motivele pentru care a ales să părăsească PSD-ul după 24 de ani petrecuți în rândurile social-democraților, gestul său, îndelung calculat, nefiind legat numai de relația rece cu Liviu Dragnea. „Am luat această decizie pentru că partidul merge într-o direcție greșită și se vede cu ochiul liber că PSD-ul în acest moment este izolat internațional. nă și Bulgaria ne-a depășit! Bulgaria a intrat în spațiul Schengen, noi am rămas afară. Eu am luptat pentru niște deziderate la care țin foarte mult, intrarea în NATO, intrarea în Uniunea Europeană, eu nu văd România decât în Europa, dar iată sunt acum oameni influenți din conducerea partidului care spun că locul României este în altă parte. Eu nu pot să fiu de acord cu astfel de afirmații și cu astfel de politică și de aceea aș putea să punctez un prim motiv pentru care am plecat din PSD”, a declarat deputatul cărășean.

PSD-ul acesta nu mă mai reprezintă!

Un alt motiv al plecării lui Mocioalcă din PSD, spune acesta, este dictatura instaurată în partid de Liviu Dragnea: Acum partidul este confiscat, este partidul lui Liviu Dragnea! El are în Cex-ul cu care conduce partidul niște oameni care pe mine pur și simplu mă pun pe gânduri. Trebuie să spunem foarte clar că pe scaunul lui Ion Iliescu stă Liviu Dragnea, pe scaunul lui Adrian Năstase stă Viorica Dăncilă, iar pe scaunul lui Miron Mitrea stă Codrin Ștefănescu. Eu am fost obișnuit cu un alt PSD, PSD-ul acesta nu mă mai reprezintă și de aceea vă spun că ar putea fi un al doilea motiv pentru care am plecat din PSD.

Corul bisericii!

Mocioalcă își motivează plecarea din PSD amintind de executarea tututor celor care au opinii contrare față de cele ale președintelui Liviu Dragnea. „Oameni valoroși din partid au fost dați afară, nu s-a uitat nimeni la ce au făcut ei în întreaga lor carieră și ce performanțe electorale au. Pentru faptul că nu împărtășesc aceleași idei și valori cu conducerea partidului au fost executați. Am văzut că domnul Liviu Dragnea se teme de completul de 5, păi dumnealui are un complet de 30 în CEx, pe care noi îl numim corul bisericii”, a explicat fostul lider PSD Caraș-Severin.

Nu știu dacă ne ajung banii nici de deszăpezire!

Nu în ultimul rând, Ion Mocioalcă pune plecarea sa din partid pe seama faptului că în campania electorală și-a luat foarte multe angajamente în fața cărășenilor, dar că nu a primit mai deloc sprijinul social-democraților pentru ca promisiunile să devină realitate. „Am avut niște nemulțumiri legate de felul în care a fost sprijinit județul Caraș-Severin. Am bătut județul în diversele campanii electorale, dar mai ales în cea din 2016 și am promis foarte multe lucruri electoratului din Caraș-Severin, oamenilor din Caraș-Severin. Din păcate, spre regretul meu, problemele la UCMR sunt aceleași. Problemele de la Arsenal rămân aceleași. M-am plimbat cu noua conducere a Arsenalului de mâ prin toate birourile de la București să obțin niște contracte și să redeschidem porțile unei unități emblematice pentru Județul Caraș-Severin. Eu, din poziția pe care o am în PRO România, o să încerc să ajut în continuare UCMR-ul și Arsenalul. A fost supărarea mea pe cei care guvernează acum, pe foștii mei colegi care nu m-au ajutat suficient ca să facem aceste lucruri. Dacă mă minți de atâtea ori… În PSD chiar a început să se mintă, nu aș vrea să devină o politică generală aceasta cu mințitul în PSD. Ne-am angajat că facem sute de kilometri de drumuri județene, infrastructura județului este la pământ, acest județ nu va avea nicio șansă să se dezvolte fără infrastructură. Am găsit Consiliul Județean, pe care noi l-am pierdut acum 20 de ani și l-am recuperat în 2016, cu conturile blocate. S-au bătut cu armele lor cei din conducerea județului să deblocheze conturile, să scrie niște proiecte. Mai mult ne uităm spre bani europeni, că văd că guvernul ne-a dat atât de puțin sau deloc încât nu știu dacă ne ajung banii nici de deszăpezire. Cu ce să facem drumuri județene?! Este un alt motiv pentru care am părăsit PSD-ul, nu mai suport să fiu mințit”, a mai afirmat Mocioalcă.