CCIAT – camera de comerț, industrie și agricultură a tuturor!

Tot mai multe firme din județele mai slab dezvoltate, unde camerele de comerț există doar cu numele, sau companii care au afaceri și colaborări cu parteneri din capitala Banatului aleg să fie membri ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT, a vorbit într-un interviu pentru Express de Banat despre interesul tot mai mare pe care firme din afara județului Timiș îl manifestă pentru a intra ca membri în Camera timișeană. Avem firme din toate zonele, tot mai multe din Caraș-Severin. Cel mai recent s-a înscris Conacul Maria Theresa, care a fost și la topul firmelor, și-a și făcut reclamă, s-a promovat și vreau să vă spun că din cunoștințele și prietenii mei după sărbători se vor duce în teambulding la conac. Avem firme de peste tot. Nu putem să satisfacem toate nevoile, pentru că cele mai grele și cele mai mari probleme sunt ale firmelor care nu sunt cu sediul în țară, sunt cu sediul în străinătate. Avem italieni, avem nemți care își doresc diferite lucruri care nu țin de noi. Spre exemplu, lucrează cu firme din județul nostru și la micile incidente care apar în colaborarea lor vor ca noi să rezolvăm această problemă. Nu avem calitatea asta de a găsi avocatul, nu suntem avocatul niciuneia, nici alteia din părți. Aici sunt probleme cu care ne confruntăm cel mai mult în relația cu firmele din altă țară, în rest, totul se rezolvă”, a explicat Florica Chiriță.

Din țară, CCIAT atrage nu numai firme din județele limitrofe, ci de peste tot. Un alt exemplu dat de președintele executiv al Camerei este mobila de Rădăuți. „Am fost în străinătate cu ei, în misiune economică. De șase ani firma e membră la noi, merge în misiuni economice cu noi și își vinde mobila prin toate colțurile lumii. Lucrăm pentru oricare firmă, indiferent că e din Timișoara sau e din altă zonă, a mai spus Florica Chiriță.