Muntele Mic, ocupat 100% până la Sfântul Ioan. Și de drum cine se ocupă…?

explo 1000x200

Vremea cețoasă nu ține turiștii în casă și Muntele Mic este din nou ales ca destinație de schi în aceste prime zile din 2019. Cu toate astea, haosul a fost creat pentru că cei care au petrecut Revelionul pe munte au coborât astăzi pe un drum foarte îngust și necurățat, după cum se plâng turiștii. Mai mult, ei s-au întâlnit cu cei care au urcat, astfel că a fost o întreagă aventură să circule pe traseul platou – telescaun. 20 de kilometri într-o oră și jumătate!

„Drumul către Muntele Mic sticlă, cică nu a fost nici o sesizare. Am sunat dimineață la 10.00, au spus că utilajele sunt de la 3.00, astă noapte în acțiune. Rușinos. Mincinoși. Hoți”, spunea administratorul unei pensiuni pe pagina sa de Facebook. Răzvan Ioanițescu arată cu degetul aceeași firmă de deszăpezire care a primit amendă de la Poliția Rutieră Caransebeș pentru neîndeplinirea obligațiilor ce i-au revenit prin contractul încheiat cu Direcția de Drumuri Județene pe DJ 608 A, de la telescaun până pe platou.

CITEȘTE ȘI: Prima amendă pentru deszăpezirea dezastruoasă din Caraș-Severin!

Ce recomandări primesc turiștii:

Cei care urcă, să se înarmeze cu multă răbdare, pentru că de la telescaunul (nefuncțional) de la poalele muntelui, până sus pe platou se parcurge drumul într-o oră și jumătate, în condițiile în care pe un drum curățat s-ar parcurge în 30 de minute.

Proprietarii de pensiuni și instalații de schi ne-au confirmat că din cauza drumului, foarte mulți turiști au făcut cale întoarsă:

„S-au întors zeci de mașini înapoi, pe ultima porțiune se circulă doar pe un singur sens, de multe ori utilajele circulă cu lama ridicată, să bifeze drumul pe GPS, Consiliul Județean ar trebui să verifice nu doar deplasarea utilajelor, ci și felul în care acționează”, ne-a precizat omul de afaceri Horațiu Buna.

„Utilajele ar trebui să lucreze la deszăpezire noaptea, nu la ora 10.00 când turiștii folosesc cel mai des drumul de acces. Vremea este și așa capricioasă și se anunță viscol și ninsori, un motiv în plus să fie pregătiți”, ne-a declarat Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem.

Cu toate astea, primii schiori din 2019 s-au bucurat de serviciile oferite pe Muntele Mic:

„Din prima zi a noului an avem și nocturnă. Cartelele de zi sunt valabile și pe nocturnă. Cartelele de pe Vâlsanul nu sunt valabile pe Borlova și Isai, din păcate nu exista skipass comun decât pe Isai și Borlova 1, Borlova 2, cei de la Vâlsanul – Nordica nu au intrat în skipass-ul comun”, informează site-ul Muntele Mic online.