Proiectul de 187 de milioane de lei este în grafic. Ritmul lucrărilor s-a mărit!

„Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este în plină derulare în această perioadă. Victor Naidan, director în cadrul Consiliului Județean, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat stadiul lucrărilor.

„În momentul acesta, aproape toate contractele sunt în termenele propuse de finalizare. Stadiile de realizare ale contractelor sunt cele preconizate pentru momentul actual. Au început să se facă într-un ritm susţinut şi decontările financiare, care sunt destul de complicate pentru tipul acesta de lucrări. Lucrările sunt avansate în centrul de la Lupac, unde lucrările de infrastructură, mişcările de teren, au fost finalizate, se lucrează deja la halele staţiilor de sortare şi de transfer şi se lucrează la finisajele depozitului (…) Staţia de sortare Oţelu Roşu este în momentul acesta în faza de finalizare, urmând ca celelalte două să fie realizate”, a precizat astăzi Victor Naidan.

Derulat pe o perioadă de 44 de luni, până la 31 octombrie 2015, proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană. Proiectul prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac. Alte trei staţii de transfer vor fi construite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În cadrul proiectului vor fi  executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin. Sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).

Comments

  1. Cetățeanul says:

    Mda…Curios de ce nu iese Borduz Jr.să discute despre acest subiect,doar este director la Intercom și pe deasupra mai este plătit cu vreo 9000 lei pe lună!!!Cam dublu decât președintele CJ Caraș Severin, vă dați seama ce important este acest individ..:):):)