Cum să facem să nu fim concediați de propriii noștri copii?

A mai rămas o singură zi până la întâlnirea cu specialiștii care vă învață cum să relaționați cu copiii, astfel încât aceștia să nu fie nervoși, supărați sau iritați. Conferința „Inteligența emoțională a copiilor” are loc mâine, la UEMR. 

În cazul în care nu v-ați făcut încă planuri pentru weekend, ziua de vineri o puteți petrece într-un mod constructiv, pentru consolidarea relației cu cei mici. De la ora 17.00, specialistul Daiana Colceriu vă îndrumă cu sfaturi bune și, la rândul dumneavoastră, îi puteți adresa întrebări.

„Știm cu toții că atunci când cresc, copiii nu mai sunt atât de dependenți de noi, părinții. E o meserie să fii părinte și să predai copiilor abilitatea de a face diferența între bine și rău, între ceea ce este drept și ceea ce este nedrept. Să ne imaginăm că noi, părinții, suntem niște consultanți și copilul este clientul. Un consultant de succes oferă idei, fără să impună, sugerează și nu solicită în mod expres, nu cicălește și nu presează în niciun fel. Un consilier nu mituiește și nu șantajează un client! Îi oferă soluții și îl lasă să ia propria decizie, îi oferă șansa să își asume propria responsabilitate”, a declarat Eugenia Anderca, organizatorul acțiunii.

Din păcate, spune președintele Academiei I.R.I.S.,  foarte mulți părinți riscă să fie concediați de către copilul lor, fiindcă nu reușesc să fie consultanți buni în relația cu acesta.

„Meseria de părinte nu se moștenește, ci se dobândește pe parcursul vieții. Pentru acest lucru este nevoie să fii atent la propriul copil, dar și să înveți, citești, participi la cursuri, seminarii, evenimente dedicate părinților și cadrelor didactice. Academia I.R.I.S. vă pune la dispoziție mijloacele necesare de a deveni un părinte instruit, în deplină armonie cu copilul dumneavoastră”, a subliniat Eugenia Anderca.

Mai multe despre evenimentele organizate de Academia I.R.I.S. în Reșița și Timișoara găsiți pe www.academiairis.ro! Alegerea vă aparține!

FOTO: http://cyd.ro/

Comments

  1. Leo says:

    Dar de ce nu spuneți că există o taxă de participare în valoare de 50 lei.???? Asta numesc eu dezinformare nu informare.