Profesorul de sport „dezertat” din Legiunea Străină, acuzat de tentativă de omor! L-a împușcat în cap!

Un dascăl riscă ani grei de pușcărie după ce a împușcat un tânăr de 22 de ani în față, fără motiv. Doar aburii alcoolului l-ar fi făcut să apese pe trăgaci!

Situația profesorului de sport Emilian Anoca de la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița s-a complicat dramatic după incidentul violent din februarie 2015, când, băut fiind, a scos arma și a tras, de la mică distanță, în direcția unui tânăr aflat într-o mașină, pe care l-a nimerit în buză. Folosise un pistol Ekol Special, calibrul 9 mm, cu bile de cauciuc. Apoi s-a urcat la volan și a plecat. Ajuns la Poliție și mai apoi la Spitalul Orășenesc din Oravița, a refuzat să i se recolteze probe pentru stabilirea alcoolemiei.

Dascălul, care se lăuda în fața elevilor cu grozăviile pe care le-ar fi făcut în timp ce ar fi luptător în Legiunea Străină, a fost trimis în judecată. Astfel, în aprilie anul trecut, la Judecătoria Oravița, Anoca a primit o condamnare de un an și jumătate de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani. A fost găsit vinovat de comiterea a trei infracțiuni: uzul de armă fără drept, lovirea sau alte violenţe, refuzul de prelevare de mostre biologice.

Sentința a fost atacată, atât de procurori, cât și de profesorul inculpat. La Curtea de Apel Timișoara, situația a devenit dramatică pentru profesorul Emilian Anoca. Și asta pentru că instanța a admis solicitarea părții vătămate, a tânărului împușcat în față, de schimbare a încadrării judiciare. Curtea de Apel a trimis cauza spre rejudecare, de data aceasta la Tribunalul Caraș-Severin. Însă nu pentru uz de armă fără drept, ci pentru tentativă de omor!

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Tânărul împușcat în cap vrea dreptate. Profu’ pistolar merge la ore!

 Scene sângeroase, ca-n filme! Profu’ pistolar, care a împușcat un tânăr în cap, nu mai are scăpare!

Mașină de sindicat din învățământ, condusă de lider mut de beat. Nebunia i-a șocat până și pe anchetatori!

Sursa foto: Facebook